600 evro Dağlık Bölge Yardım Parası müracaatları devam ediyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

600 evro Dağlık Bölge Yardım Parası müracaatları devam ediyor

Yunanistan’da Batı Trakyalıların bir bölümünün de istifade ettiği  “dağlık ve dezavantajlı bölge yardımı”na başvurular devam ediyor.

Sosyal Yardım Ödenekleri ve Sosyal Dayanışma Kurumu (OPEKA) tarafından ödenen “dağlık ve dezavantajlı bölge yardımı” 2020 yılı başvuruları 1 Eylül – 30 Ekim tarihleri arasında yapılabiliyor.

Dağlık bölge yardımı ile ilgilenenler müracaatlarını https://oreina.epidomata.gov.gr/ adresi üzerinden yapılabiliyor.

Başvurular TAXIS sistemi kullanıcı adı ve şifresiyle yapılırken müracaatlar incelendikten sonra mail veya cep telefonuna mesajla başvurunun kabul edilip edilmediği istekte bulunanlara bildirilecek.

İnternete erişimde sıkıntı çeken veya kullanamayan vatandaşlara ise KEP’lerdeki (vatandaşa hizmet merkezi) memurlar yardım ediyor.

2020 dağlık bölge yardımı için başvurusunu henüz yapmamış olanların 30 Ekim 2020 tarihine kadar yukarıda belirtilen adres üzerinden başvuru yapabilecekler.

2002 yılından bu yana verilen bu yardım çerçevesinde yıllık aile geliri 3.000 evroyu aşmayan ailelere bir kereye mahsus olmak üzere 600 evro para yardımı veriliyor.

Dağlık bölge sosyal yardımdan Batı Trakya’da İskeçe İli’nde 15 bölge, Rodop İli’nde 13 bölge ve Evros İli’nde de 10 bölgede ikamet eden vatandaşlar istifade edebiliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...