Önder Mümin ile Özcan Mehmet arasında tartışma çıktı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Önder Mümin ile Özcan Mehmet arasında tartışma çıktı

Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin ve Yassıköy Belediye Meclis Üyesi Özcan Mehmet.

Yassıköy Belediyesi’nde son dönemde Belediye Başkanı Önder Mümin ile anamuhalefet listesinden Özcan Mehmet arasında başlayan siyasi tartışma ilgiyle izleniyor.

Son seçimlerde belediye başkan adayı olarak liste indireceği söylentileri ile adını duyuran Özcan Mehmet ile seçimlerde belediye başkanlığını kazanan Önder Mümin arasında tartışma yaşanıyor.

Çepelli Kartalları Futbol Akademisi üzerinden fitili ateşlenen tartışmada taraflar birbirlerine ağır ifadelerle karşılık verirken Azınlıkça olarak taraf tutmamak amacıyla Önder Mümin ve Özcan Mehmet arasındaki tartışmayı aynen okurlarımıza aktarıyoruz. 

Önder Mümin ile Özcan Mehmet arasında devam eden tartışma şöyle:

Önder Mümin: 22 Eylül 2020 tarihinde belediye bünyemizde faaliyet gösteren futbol takım temsilcileri ile toplantı gerçekleştirdik :

– Yeni sezon adına saha bakım, ilaçlama ve boya giderlerinin tamamını üstlendik.

– Tüm futbol kulüplerimizin sağlık kontrollerini Kardiyolog Dr. Levent Şerif aracılığı ile üstlendik.

– Narlıköy ve Çepelli takımlarının futbol akademisi kurmasını takdir ettik.

– Bulunduğumuz zor ekonomik şartları göz önünde bulundurarak, VELİLERİMİZDEN KESİNLİKLE AİDAT ALINMAMASI ŞARTI İLE, akademilerimizin spor giyim setlerini ve yıllık antrenör masraflarını belediyemizin üstleneceğini kararlaştırdık.

– Şimdi Çepelli Kartalları Futbol Akademisi yöneticileri biz spor malzemelerini velilere satacağız ve yıllık aidat alacağız diyor.

Bende soruyorum; Bu nasıl bir mantıktır Allah aşkına?

– Çepelli stadına rahmetli Erdal Mustafa’nın isminin verilmesi ile alakalı kararı, arkadaşım Özcan Mehmet ve Demokratik İşbirliği listesinin tamamı, Amucas’la birlik olarak 2 kez erteletti.

3. oylamada sadece İLERİ listemizin oyları ve oy çokluğu ile meclis kararımızı aldık.

– Siz engel olmaya çalışa durun; BİZ VELİLERİMİZE AİDAT ÖDETTİRMEYECEĞİZ ve GENÇ KARDEŞLERİMİZİN SPOR GİYİM SETLERİNİ HEDİYE EDECEĞİZ.

– Siz engel olmaya çalışa durun; ÇEPELLİ STADININ İSMİNİ ERDAL MUSTAFA STADI OLARAK DEĞİŞTİRECEĞİZ.

Sizin için değil, yıllarını amatör futbola ve Çepelli’ye adamış ERDAL BAŞKAN İÇİN…

22 Eylül 2020 tarihinde belediye bünyemizde faaliyet gösteren futbol takım temsilcileri ile toplantı gerçekleştirdik :●…

Posted by Onter Moumin on Tuesday, October 6, 2020

Özcan Mehmet: Yassikoy Belediye Baskani Sayin Önder Mümin birkez daha kiblesini karistirdi anlasilan, sosyal medya araciligiyla bir Belediye Baskanina yakismayacak aciklamada bulunmus. Cevap ayni Aciklamali sekilde misliyle verilecektir. Bekleyiniz.

Yassikoy Belediye Baskani Sayin Önder Mümin birkez daha kiblesini karistirdi anlasilan, sosyal medya araciligiyla bir…

Posted by Ozcan Mehmet on Tuesday, October 6, 2020

AÇIKLAMA 1

– İCRAATLARIYLA GÜNDEME GELMEK YERİNE, SAĞA SOLA SATAŞARAK GÜNDEMDE KALMAYA ÇALIŞAN, SON DERECE BAŞARISIZ, HATTA KENDİ KİMLİĞİNİ BİLE İFADE ETMEKTEN ACİZ BİR BELEDİYE BAŞKANININ AÇIKLAMALARINA SADECE GÜLÜYORUZ. 

– AT ÇAMURU KALSIN İZİ, YOK ÖYLE ÖNDER MÜMİN!

– Rahmetli Erdal Mustafa’nın Çepelli futbol sahasına isminin verilmesi ve Çepelli Kartalları Futbol Akademisi konularında Yassıköy Belediye Başkanının yapmış olduğu açıklama gerçek dışıdır.ESEFLE KINIYORUM.

– Siyasetin ve Siyasetçinin bir ahlaki duruşu olmalıdır.

– Fakat üzülerek görüyoruz ki Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin insanların duygularını siyaset uğruna hiçe sayıyor!

– Komşular arasına nifak sokuyor! 

– Unutma Önder! RÜZGAR EKEN FIRTINA BİÇER, atmaya çalıştığın çamur senin ellerini kirletir. 

– Erdal Mustafa tüm bölge insanlarının sporseverlerin sevdiği, takdir ettiği, örnek bir kişilikti. Sağlığında sırf başka listeden aday olduğu için kara çalmaya çalıştığın Erdal Mustafa için kampanya düzenlenirken senin kapın çalındığında yetkililere ne cevap verdiğini açıklamaya yüreğin var mı? 

– Önder Mümin’in Rahmetli Erdal Mustafa’nın 2019 Seçimlerinde İleri listesine karşı Demokratik İşbirliği Listesinden Çepelli Köyü Muhtar Adayı olmasına seçim öncesi mitinglerinde neler söylediğini hakkındaki düşüncelerini herkes çok iyi biliyor. Hatta kendisiyle ilgili söylediklerini daha sonra videolardan keserek çıkardığını hatırlatmak isterim.

 – Erdal Mustafa’nın Çepelli Futbol sahasında isminin yaşatılmasını öncelikle tüm Çepelli Köyü halkı, şahsım ve Rahmetlinin de üyesi olduğu tüm Demokratik İşbirliği listesi kayıtsız şartsız istiyor. 

– HADİ ORADAN SEN DE KİMSİN? 

– Pandemi süresinden yararlanarak siyasi oyunlarını daha iyi düzenleyebilmek adına meclis toplantılarını e-mail aracılığı ile yapıyorsun. 

– Şu bilinmelidir ki bu konu hakkında kimse RED OYU kullanmamıştır.

– Bir sürü Meclis konularını yüz yüze yapacağımız toplantılarda karara bağlamak adına erteleme talebimiz olmuştur. Ailesinin düşüncesi senin umrunda bile değilken, bizzat benim bu konu hakkında kendileriyle görüşmelerim olmuştur. 

– Rahmetlinin naaşını sevenleri toprağa vermek için beklerken sen ailesinin en acılı gününde, ailesine dahi sorma gereği duymadan, sosyal medya aracılığıyla siyaset kokan açıklamanı utanmadan yapmaktan geri kalmadın.

– Seni tüm acizliğinle birlikte kamuoyunun takdirine havale ediyor ve günahsız halkı kendi siyasi oyunlarında yem olarak kullanan bir Belediye Başkanı olarak tarihte yerini alacağını üzülerek söylüyorum. 

– FUTBOL AKADEMİSİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA DAHA SONRA GELECEKTİR.

AÇIKLAMA 1,♦İCRAATLARIYLA GÜNDEME GELMEK YERİNE, SAĞA SOLA SATAŞARAK GÜNDEMDE KALMAYA ÇALIŞAN, SON DERECE…

Posted by Ozcan Mehmet on Wednesday, October 7, 2020

AÇIKLAMA 2

-Gelelim Çepelli Kartalları Futbol Akademisi ile ilgili Açıklamana: 

-ÖNCELİKLE: ÖNDER, SEN SEÇİM MİTİNGLERİNDE HALKA VERMİŞ OLDUĞUN SÖZLERİNİ YERİNE GETİR. 

-AKADEMİLERE BURNUNU SOKACAĞINA EMEKLİ İNSANLARIMIZA HAKARET EDERCESİNE GÜNDE 1 EVRO KAHVE PARASI VERECEĞİNİ VAADETMİŞTİN… SÖZÜNÜ YERİNE GETİR. HER EMEKLİYE GERİYE DÖNÜK 390 EURO BORCUN VAR. FUTBOL TAKIMLARINA İSE BORCUN TAKIM BAŞINA 8000 EUROYU GEÇTİ…

-Çepelli Kartalları Futbol Akademisi hiçbir kâr amacı gütmeyen kendi imkanlarıyla Çepelli Spor Kulübü yöneticileri tarafından Temmuz  ayında kurulmuştur.

-Ülke genelinde örnekleri olduğu gibi, kuruluş kriterleri önceden halka bildirilmiştir. Şeffaf bir şekilde yönetilmekte ve amacı  sadece çocuklara futbolu, sporu sevdirmek ve aynı zamanda birlikte hareket etmelerini sağlamaktır. 

-Önder Mümin bundan neden RAHATSIZ OLMUŞTUR?  

-Açıklamalarından  anlaşıldığı üzere ben buraya burnumu nasıl sokarım? Hatta bu işi nasıl BOZARIM? diye uzunca vakit harcamış.  

-Yaklaşık 10 gün önce Belediye Başkan Yardımcısı Salim Hüseyin amatör futbol takımlarının yöneticilerini toplantı yapmak üzere davet etmiştir. 

-Çepelli Kartalları Futbol takımını temsilen toplantıya Hasan ŞERİFALİ katılmıştır. 

-Şu bilinmelidir ki 30 yıldan bu yana amatör futbol takımlarının yöneticileri büyük fedakarlıklar yaparak sporcuların spor yapmalarına yardımcı oluyor ve kendi sahalarının bakımlarını yapıyorlar. 

-Belediyeler futbol sahalarına her zaman olduğu gibi  boya, suni gübre, ışıklandırma masraflarını karşılamaktadır. Önder Mümin yönetimi de bunu yapmıştır. İlaveten takımın 2/3’ünü Belediye aracılığıyla Kardiolog Levent Şerif bedava muayne etmiştir. 

-Önder Mümin sinsi planlarını masum insanların işlerine burnunu sokarak gerçekleştimeye çalışıyor!!!

-Kurulan akademilere yardım edeceğini söyleyerek  Başkan yardımcısı Salim Hüseyin’i görevlendirmiştir. 

-Bizim Akademimiz sponsorlara açıktır! Fakat Önder Mümin gibi UCUZ siyaset peşinde koşanlar çocuklar üzerinden emellerine ulaşamayacaklar!!!

-Çepelli Kartalları Futbol Akademisi’nde görevli arkadaşımıza Belediye Başkanı Önder Mümin şöyle demiştir: Necati! Sana belediyeden 1000 euro vereceğim, senin maaşını karşılayacağım ama söyle çocuklara “EN BÜYÜK BAŞKAN ÖNDER” diye bağırsınlar. İŞTE Önder Mümin, bu kadar UCUZSUN SEN. 

-Yaz ortasında iki güzide Azınlık kulübünü birbirine düşürme çabalarını unutmadık. Belediye toplantısında “benim bölgemde Çepelli hariç 3 tane takımım var” dediğini zamanı geldiğinde yeniden hatırlatacağız. 

-ŞİMDİ SORUYORUM, SEN KİM OLUYORSUN? 

-Kendi kurduğumuz Akademimizi nasıl yöneteceğimizi SANA MI SORACAĞIZ? Halkın duygularını kullanarak Çepelli Futbol Akademimizi oturduğun yerden bozma çabalarına kayıtsız mı kalacağız? 

-Spor adına yapılacak her türlü yardımlara Belediye de dahil olmak üzere açığız. 

-MASUM, TERTEMİZ ÇOCUKLAR ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAK BÜYÜK AYIPTIR!!!

-ÇOCUKLARI SİYASİ ÇIKARLARIN İÇİN KULLANMANA İZİN VERMEYECEĞİZ…

-KURU VAATLE YÖNETİCİLİK OLMUYOR! -DÜN KİMDİN? BUGÜN KİMSİN? Takip etmekte güçlük çekiyoruz.

ACIKLAMA2🔵Gelelim Çepelli Kartalları Futbol Akademisi ile ilgili Açıklamana: 🔵ÖNCELİKLE: ÖNDER, SEN SEÇİM…

Posted by Ozcan Mehmet on Thursday, October 8, 2020

Özcan Mehmet’in açıklamalarına karşılık Önder Mümin’in cevabı şöyle:

Önder Mümin: Sevgili Özcan,

1. Öncelikle hızlandırılmış Türkçe dersi ile başlıyorum ;

• Kıble karışmaz, şaşar.

• At çamuru kalsın izi yerine, “Çamur at, izi kalsın” atasözümüzün doğru kullanımıdır.

• Pandemi süresi yerine, pandemi süreci olacaktır.

2. ” Kuru vaat; Dün kimdin, bugün kimsin; Hadi oradan sende kimsin; Ucuzsun sen; Burnunu sokma; ” gibi argo içeren lügatı, BAKEŞ (Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Egitim Şirketi) çalışanı, öğretmen Özcan’a yakıştıramadığımı ifade etmek isterim. 

3. Necati Abdurrahman kardeşimle az önce telefonda görüştüm. Hakkında, hakkımda söylediklerinin tamamını yalanladı.

4. Benim siyaseten ahlaki duruşum açık sözlülüğümdür. Arkadan konuşmam, kamuoyuna açık konuşurum. Açık sözlü olmak ise yürek gerektirir.

5. 1 euro kahve parası fikrimi geliştirdim. Onun yerine 160 ihtiyaç sahibine sıcak yemek sağlayacak Aşevi, öğrencilerimize Sosyal Dershane yapıyorum. Kanunsuz okullarımızı resmileştiriyorum, zaman buldukça ilk rüzgarda yıkılan gayri resmi Çepelli halı sahasını nasıl kanunlaştıracağım diye düşünüyorum.

6. Çepelli Kartalları Futbol Akademisi kâr güdüyor. 40 euro kayıt ücreti, aylıkta 15 euro aidat talep ediyor. Kanıtını fotoğraflarda sunuyorum.

7. Rahmetli Erdal Mustafa dahil, tüm ihtiyaç sahiplerine yaptığım ziyaretleri, maddi ve manevi yardımları her zaman sessiz, sedasız yaptığım bilinmektedir. Allah, aileler, yakın arkadaşlarım, liste arkadaşlarım şahidimdir.

8. Seçim öncesi rahmetlinin sosyal medya üzerinden bazı yorumlarına, arkadaşlarımın tepki vermek istemesini nasıl önlediğime, olmaz, yakışmaz dediğime tüm İLERİ listesi şahittir.

9. Kimlik konusuna gelince; Senin kendini nasıl tanımladığını, ilk meclis toplantımızda canlı yayında soracağım. Buralarda değilim diye sakın gelmemezlik etme…

10. Sen kimsin diye defalarca sormuşsun;

Ben Önder Mümin;

Senin 10 senedir hayal edip, fakat aday olmaya dahi cesaret edemediğin, yerel yönetimin tüm mevki ve kademelerinden geçen ve halkın iradesi ile bu görevlerde kutlu kılınan 

Önder Mümin…

Sevgili Özcan,1. Öncelikle hızlandırılmış Türkçe dersi ile başlıyorum ;• Kıble karışmaz, şaşar.• At çamuru kalsın izi…

Posted by Onter Moumin on Thursday, October 8, 2020

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Rodop'ta Vatandaş Dolandırıcılığa Kurban Gitti: 7.000 Evro Kayıp

Batı Trakya’da Rodop ili bir dolandırıcılık vakasına daha sahne oldu. Yurttaş 7 bin evrosunu kaptırdı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Sibel Hacı Ali Yassıköy’ün Yeni Belediye Başkan Yardımcısı

Simbel Hacı Ali, Yassıköy Belediyesi Kültür, Gençlik ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Politikalarından Sorumlu Yassıöy Belediye Başkan Yardımcısı olarak atandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Vakıflar İdaresi'nden Yassıköy Sağlık Merkezi'ne Anlamlı Destek

Gümülcine Vakıflar İdaresi, sağlık hizmetlerinin ön cephesinde önemli bir katkıda bulunarak, 6 Mart Çarşamba günü Yassıköy Sağlık Merkezi’ne iki adet tekerlekli sandalye bağışında bulundu.
Devamını oku...