Yunanistan’da kafe, bar ve restoranlar gece 12 yerine artık 1’de kapanabilir - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da kafe, bar ve restoranlar gece 12 yerine artık 1’de kapanabilir

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelyos Peças, hükümetin koronavirüsle mücadele kapsamında yeni önlemler almayacağını kaydederken, kafe, bar ve restoran gibi işletmelerin kapanma saatinin de 1:00’e kadar uzatılabileceğini belirtti.

Bu sabah bir televizyon kanalına konuşan Peças, “İnsanlara sürekli yeni önlemler yükleyip, bunların uygulanıp-uygulanmadığını denetlememek sorunlu bir hareket ve bumerang olarak bize geri dönebilir” derken, insanların yeni önlemlerden yorulduğunu, ancak özellikle kapalı alanda maske kullanılmazsa vakaların artacağını belirtti.

Yunanistan’da da diğer ülkelerde olduğu gibi vaka sayılarında artış olduğunu belirten Hükümet Sözcüsü, “Özellikle Attiki bölgesinde bir sıkıntı var. Ancak Yoğun Bakım Ünitesi sayısı artırıldı. Çoğu vaka işyerlerinden geliyor” dedi.

Peças, son olarak açık alanda maske kullanımıyla ilgili olarak henüz gündemde olan bir önlem olmadığını, ancak vaka patlaması yaşanması halinde düşünülebileceğini söylerken, kafe, bar, restoran ve benzeri işletmeler içinse “Gece 12’de kapatma yasağının da saat 1:00’e kadar uzatılması incelenebilir” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...