Türk petrol şirketi Dedeağaç’tan Yunan piyasasına giriyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Türk petrol şirketi Dedeağaç’tan Yunan piyasasına giriyor

Türk petrol şirketi Dedeağaç’tan Yunan piyasasına giriyor

Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkanlığı bir Türk petrol şirketinin Dedeağaç’a (Alexandroupoli) şube açmasını onayladı.

Petrol ticareti yapan “Bostancılar Petrol” adlı şirket Dedeağaç’ta faaliyet göstermeye başlayarak Yunan piyasasına girecek.

Merkezi İstanbul olan şirket akaryakıt ticareti, ihracatı, ithalatı ve yağ ve kimyasal ticareti yapıyor.

TAP ve IGB doğalgaz boru hatlarının bölgeden geçmesi ve Dedeağaç’ta LNG istasyonunun çalışmasıyla enerji açısından Kuzey Yunanistan bölgesinin jeopolitik önem kazanacağı değerlendirmesi yapılıyor.

Türklerin yanı sıra Ruslar da bölgede etkin olmayı hedefliyor. Doğalgaz dağıtım şirketi DESFA’yı satın almayı başaramayan Ruslar, Kuzey Yunanistan’da 22 benzin istasyonu grubu ile akaryakıt sektöründe üçüncü bir kutup olmayı ve böylece Balkanlar’da Putin’in enerji politikasını hayata geçirmeyi hedefliyor.

viadiplomacy.gr sitesinde yayınlanan ve Azınlıkça’da yer verilen analize göre “gelecekte boru hatlarının önemli bir bölümünü kontrol edecek olan Türkler mutlaka Dedeağaç’ta var olmak istiyor, zira Dedeağaç ve Kavala’daki sıvılaştırılmış doğalgaz Avrupa’ya Egnatia otobanı aracılığıyla ve bu otoyolla kesişen diğer yollarla dağıtılacak.”

“Bostancılar Petrol” şirketinin 30 gün içerisinde tesislerini kuracağı yeri belirteceği sözleşmeyi sunması gerekiyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et