Batı Trakya’da Ceviz Üreticileri Grubu kurma çalışmaları başladı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da Ceviz Üreticileri Grubu kurma çalışmaları başladı

Rodop ilinde son dönemde sayıları artmaya başlayan ceviz üreticileri, kendi aralarında örgütlenme girişimlerine başlamış durumda.

Konuyla ilgili Gümülcine (Komotini) devlet radyosu ERA Komotinis’e konuşan Yassıköylü ceviz üreticisi Haralambos Sahulidis, “Piyasanın taleplerine karşılık verebilmek için örgütlenmek ve yeni ve sağlıklı bir ortaklık kurmak zorundayız” diyor.

Yassıköy (İasmos) sakini olan Sahulidis, bundan birkaç yıl önce 30 dönüm ceviz ekerek bu sektöre atıldığını kaydederken, bu yıl 550 dönüm ektiğini ekliyor.

Cevizin benzer ürünlere kıyasla uzun süre depolanabildiği için hemen teslim etme kaygısı yaratmadığını ve dolayısıyla tüccarla daha kolay pazarlık yapıldığını belirten Yassıköylü üretici, “Yunan cevizi ise tatlılara başka bir lezzet veriyor. Bunu iki tatlıcı – şef bana özellikle belirtti. Yunan cevizine talep var, ancak piyasada daha çok ucuz olan Türk, Şili ve Arjantin cevizi dolaşıyor. Ancak Yunan cevizinin kalitesi bunlarla kıyaslanamayacak derecede iyi. O yüzden de başaşçı ve tatlıcılarda tadı kat kat üstün olan Yunan cevizine bir geri dönüş var” diyor.

Bu eğilimin değerlendirilmesi gerektiğini belirten Sahulidis, “Civar bölgelerde kendi başına ceviz üreten yaklaşık 15 üretici var. Amacım onları toplayıp bir Üreticiler Grubu oluşturmak” diyor ve bu sayede daha kollektif ve kazançlı bir üretim yapılacağını söylüyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...