Eskici İbrahim İbrahim: 63 yaşına geldim, eskisi gibi işler yok - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Eskici İbrahim İbrahim: 63 yaşına geldim, eskisi gibi işler yok

Gümülcineli eskici İbrahim İbrahim, üç tekerli motoruyla Gümülcine (Komotini) sokaklarında eskiler topluyor…

Gümülcine devlet radyosu ERA Komotinis’ten gazeteci Maria Nikolau’ya konuşan İbrahim, “Eskiler toplayıp, avlular temizliyorum” diyor. “Gündelik çıkıyor mu?” sorusunu ise “Ekmek parası çıksın, kira ödüyoruz, elektrik, su ödüyoruz, durumlar zor. Hangi birine? 230 evro kira ödüyoruz. Başka gelir kaynağımız da yok” diye yanıtlıyor.

Eskiden inşaat işçisi olduğunu söyleyen İbrahim, son 10 yıldır eline mala aldığını belirtirken, “63 yaşına geldim. Eskisi gibi işler yok, ben de zorunlu olarak ailemi geçindirmek için eskiler topluyorum” diyor.

Çöp bidonlarından alüminyum, bakır, tencere ve çeşme topladığını anlatan eskici, “Gümülcine’de kadın, erkek, çocuk yaklaşık 200 kişi çöp bidonlarını karıştırıyor. Kim önce bulacak ki? Üstelik fiyatlar çok düştü. Sacın kilosunu 6 cent’ten alıyorlar. 100 kilo toplasan 6 evro eder. 100 kilo nasıl toplayacaksın?” diye hayıflanıyor.

Dikiş makinaları ve çamaşır makinalarının en değerli eskiler olduğunu belirten İbrahim, “Daha pahalı bir şey bulmadım. Belki diğerleri benden daha şanslıdır. Genelde çok fazla mobilya takımı atılıyor. Özellikle yaşlılar öldüğünde gençler, çocukları, yeğenleri, torunları hepsini atıyorlar. Bunu görmek hoşuma gitmiyor” diyor.

Yine aynı şekilde çok fazla yiyeceğin çöpe atıldığına dikkat çeken ve bundan rahatsız olan eskici, “Yiyecekleri, ekmekleri alıp köpek ve tavuklara veriyorum, onların da canı var” diyor.

Hayalinin ne olduğu sorusuna ise, İbrahim, “Bir ev. Ancak ne evimiz var ne de kiramızı rahatlıkla ödeyebiliyoruz. Hiçbir şeyden para çıkmıyor. Eşimin 340 evroluk emekli maaşıyla ucu ucuna kendimize bakabiliyoruz” ifadelerini kullanıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Her Yerde’ Festivalinde Göz Doldurdu

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi, 17-18 Nisan tarihlerinde Yunanistan Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen 4. Çevrim İçi Öğrenci Matematik Festivali’ne katılarak, matematiğin günlük hayatta ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediye Otoparkında Ücretlere Zam Geldi

Gümülcine Belediyesi’ne ait olan ve ihaleyle işletimi özel şirkete devredilen otoparkta ücretlere zam geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Karnaval Geçit Töreni Bu Akşam!

Gümülcine kenti bu akşam düzenlenecek Gümülcine Karnavalı Geçit Töreni ile renklerin, müziğin ve eğlencenin başkenti olmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...