Batı Trakyalı terzi Ayşe Mısırlı: Terzilik çok fazla sabır istiyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakyalı terzi Ayşe Mısırlı: Terzilik çok fazla sabır istiyor

Ayşe Mısırlı dikiş masasında çalışırken. Foto: Maria Nikolau

Gümülcineli Ayşe Mısırlı, 15 yaşında öğrendiği anne mesleği olan terzilikle aile bütçesine katkı sağlıyor.

Gümülcine (Komotini) devlet radyosu ERA Komotinis’ten gazeteci Maria Nikolau’ya konuşan Mısırlı, annesinin 45 yıl boyunca bu işi yaptığını, dolayısıyla iğne ve iplikler arasında büyüdüğünü söylüyor.

Aslında ilk başlarda bu meslekten hoşlanmadığını, ancak akabinde kesip biçmenin, dikmenin, üretmenin hoşuna gittiğini belirten terzi Ayşe, şu anda kendi işyerinde müşterilerine hizmet veriyor.

Mısırlı, dikiş dersleri de almış olmanın ötesinde, bir yıl boyunca ders de vermiş. Kendisini mutlu edenin bir işe başlayıp bir saatte veya bir günde bitirmek olduğunu aktarırken, günler süren işlerle uğraşmayı pek sevmediğini söylüyor.

Saatlerce dikiş makinasının başında iplik ve iğnelerle çalışmanın zor olduğunu söyleyen Ayşe Mısırlı, “Çok fazla sabır istiyor” ifadelerini kullanırken, son dönemlerde koronavirüs nedeniyle kendisinin ve meslektaşlarının maske dikmeye de yöneldiğini, işlerin çok yoğun olmasından dolayı eskisi gibi sadece Salı ve Perşembe değil, her gün akşamüzerleri de çalıştıklarını söylüyor.

Öğlen 1 saatliğine eve gidip, yemek yiyip dinlendikten sonra tekrar dikiş atölyesine geri döndüğünü söyleyen Mısırlı, yaptığı iş sayesinde pekçok yeni insan tanıdığını da vurguluyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Her Yerde’ Festivalinde Göz Doldurdu

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi, 17-18 Nisan tarihlerinde Yunanistan Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen 4. Çevrim İçi Öğrenci Matematik Festivali’ne katılarak, matematiğin günlük hayatta ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediye Otoparkında Ücretlere Zam Geldi

Gümülcine Belediyesi’ne ait olan ve ihaleyle işletimi özel şirkete devredilen otoparkta ücretlere zam geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Karnaval Geçit Töreni Bu Akşam!

Gümülcine kenti bu akşam düzenlenecek Gümülcine Karnavalı Geçit Töreni ile renklerin, müziğin ve eğlencenin başkenti olmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...