Το Παράρτημα ΑμεΑ Ξάνθης απέκτησε νέο λεωφορείο - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Το Παράρτημα ΑμεΑ Ξάνθης απέκτησε νέο λεωφορείο

03012017 11

Το αίτημα του Παραρτήματος ΑμεΑ Ξάνθης (πρώην ψυχολογικό κέντρο) για την απόκτηση ενός λεωφορείου ικανοποιήθηκε και πλέον από την περασμένη εβδομάδα αυτό παραδόθηκε.

Το λεωφορείο παρέλαβε από το Υπουργείο Οικονομικών πριν λίγες μέρες ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αν. Μακεδονίας-Θράκης Σωτήρης Σωτηριάδης μαζί με τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Κέντρου και υπεύθυνο του Παραρτήματος Ξάνθης Γιώργο Χατζηθεοδώρου ενώ παρών ήταν στην παράδοση ο βουλευτής Γρηγόρης Στογιαννίδης και ο τμηματάρχης του Υπουργείου Οικονομικών Ιωάννης Ζερβός.

Το λεωφορείο έφτασε στην Ξάνθη το πρωί της Τετάρτης στη διάρκεια της αποκριάτικης γιορτής του Κέντρου και θα αντικαταστήσει το παλιό όχημα. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, με το καινούριο λεωφορείο

– Θα γίνεται ένα αντί για τέσσερα δρομολόγια που έπρεπε να κάνει τι μικρό παλιό όχημα,
– Θα εξοικονομείται χρόνος, που θα προστεθεί στον χρόνο εκπαίδευσης, δεδομένου ότι θα απαιτείται μόνον ένας συνοδός και οι εκπαιδευόμενοι δεν θα περιμένουν την ολοκλήρωση των δρομολογίων,
– Θα γίνει εξοικονόμηση καυσίμων,
– Το λεωφορείο θα χρησιμοποιείται και για εκδρομές των Παραρτημάτων Ξάνθης, Δράμας, Καβάλας και Κομοτηνής.

Τέλος, μετά την ικανοποίηση αυτού, του χρόνιου αιτήματος, απομένει η προμήθεια λεωφορείου, το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει και τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Στην ανακοίνωσή του το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ αναφέρει:

Πραγματοποιήθηκε στις 22/02/2017, ώρα 11:00 π.μ., το μασκέ αποκριάτικο party του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης, στην έδρα του Παραρτήματος στη Χρύσα Ξάνθης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Α.Μ.Θ., κ. Σωτηριάδης Σωτήρης, τα μέλη του Δ.Σ. του Κ.Κ.Π. – Π.Α.Μ.Θ., κ. Χατζηθεοδώρου Γεώργιος, κ. Μπιρόλ Μουμίνογλου, οι εκπαιδευόμενοι/-ες, το προσωπικό και οι γονείς των εκπαιδευομένων του Παραρτήματος. Οι μασκαράδες με κέφι χόρεψαν στους ρυθμούς της μουσικής και συμμετείχαν με τον τρόπο αυτό στην παράδοση των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών. Η ημέρα αυτή όμως, ήταν ιδιαίτερη μέρα χαράς για όλους/-ες, καθώς παραλάβαμε το νέο μας λεωφορείο ISUZU POLIS 32 θέσεων και ικανοποιήθηκε έτσι, μετά από σειρά ετών, ένα ακόμη αίτημα εκπαιδευομένων και γονέων.

Το 9θέσιο επιβατηγό λεωφορείο Hyundai του Παραρτήματος δεν ανταποκρινόταν αποτελεσματικά στις αυξημένες ανάγκες μετακίνησης των συνολικά 27 εξωτερικών εκπαιδευομένων. Η πραγματοποίηση καθημερινά οκτώ συνολικά δρομολογίων για τη μετακίνηση των εκπαιδευομένων από την κατοικία τους στο Παράρτημα και αντίθετα, είχε ως αποτέλεσμα αφενός, τη μεγάλη χρονική διάρκεια πραγματοποίησης των δρομολογίων του Παραρτήματος και αφετέρου, τη συρρίκνωση των ωρών επαγγελματικής κατάρτισης. Δυσκόλευε, επίσης, σε μεγάλο βαθμό τον προγραμματισμό δράσεων ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα εκτός της έδρας του Παραρτήματος.

Προς την κατεύθυνση επίτευξης όλων των παραπάνω στόχων και επίλυσης ενός ακόμη προβλήματος του Παραρτήματος, εργάστηκε άοκνα ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Α.Μ.Θ., κ. Σωτηριάδης Σωτήρης, ο Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνος για το Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης, κ. Χατζηθεοδώρου Γιώργος, καθώς και τα λοιπά μέλη του Δ.Σ. του Κ.Κ.Π. – Π.Α.Μ.Θ.. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον βουλευτή Ξάνθης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Γρηγόρη Στογιαννίδη για την πολύτιμη βοήθειά του επί μήνες, ώστε να ολοκληρωθεί η παραχώρηση του λεωφορείου.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et