Batı Trakya'nın en çok eser veren yazarı Aydın Ömeroğlu yaşamını yitirdi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’nın en çok eser veren yazarı Aydın Ömeroğlu yaşamını yitirdi

Batı Trakya’nın tanınmış gazeteci, yazar, şair ve ekonomisti Aydın Ömeroğlu, uzun süredir verdiği yaşam mücadelesinde bu sabah yenik düştü.

Ömeroğlu’nun naaşı 6 Ekim Salı günü ikindi namazını müteakip Gümülcine‘de Kırmahalle’den kaldırılıp Mastanlı mezarlığında defnedilecek.

Bir dönemler “Diyalog” gazetesini de çıkarmış olan Aydın Ömeroğlu, aralarında “Lozan Barış Konferansı’nda Batı Trakya Türkleri ve İstanbul Rumları”, “İskeçeli Devrimci Aydın’ın Onur Mücadelesi”, “Osmanlı’dan Günümüze Batı Trakya Türkleri”, “Türk Devleti ve Rum Patrikhanesi: Kim Kimin Dostu?”, “Batı Trakya Türkleri’nin Bölge Ekonomisindeki Yeri ve Geleceği”, “Türk Devriminin Batı Trakya Türklerinin Azınlık Yaşamına Etkisi”, “Demokratikleşme Sürecinde Halifelik Sorunu”, “Batı Trakya Türkleri ve Gerçek” ve “Halkçı Karma-Ekonomi Modeli”nin de bulunduğu pekçok kitaba imza attı.

Batı Trakya’nın en çok eser veren yazarlarından olan Aydın Ömeroğlu, uzun süredir yakalandığı kanserle mücadele ediyordu.

Geçtiğimiz hafta İskeçe (Xanthi) ilinin Horozlu (Petinos) köyündeki evinde rahatsızlığının artması sonrası İskeçe Hastanesi’ne kaldırılan Ömeroğlu, bu sabah son nefesini bıraktı.

Ömeroğlu’nun naaşı Gümülcine’ye getirilecek ve yarın (6 Ekim Salı) ikindi namazından sonra Kırmahalle’den kaldırılıp Mastanlı mezarlığında defnedilecek.

Azınlıkça ailesi olarak merhuma Allah’tan rahmet, başta kıymetli eşi Sebahat Arifoğlu olmak üzere tüm yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Prof Görür'ün İstanbul İçin Olası Deprem Uyarısı Batı Trakya'yı Etkiliyor Mu?

Profesör Dr. Naci Görür’ün İstanbul’da beklenen büyük depremle ilgili uyarıları sonrası akıllara Batı Trakya’da durum ne olur sorusunu getirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kaç Hasta Ameliyat Sırası Bekliyor?

Yunanistan genelinde 100 binden fazla hastanın ameliyat için sıra beklemesi, sağlık sistemindeki derin sorunları gözler önüne seriyor. Batı Trakya’da ameliyat olabilmek için sıra bekleyen hasta sayısı ise 12 bin 684.
Devamını oku...