Gümülcine’de meme kanseri teşhisinde sigortasız kadınlar için çözüm - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’de meme kanseri teşhisinde sigortasız kadınlar için çözüm

Gümülcine Hastanesi’ne uzun zamandır ihtiyaç olan ve meme kanserinin erken teşhisinde kullanılan dijital mamografi cihazı geldi.

Meme kanseri erken teşhisinde kullanılan 3D Tomosentez Özellikli Dijital Mamografi Cihazı Gümülcine Hastanesi’ne temin edildi. Hastaneye ayrıca yeni sağlık personeli de istihdam ediliyor. 

Gümülcine Devlet Hastanesi Hastanesi’ne 3D Tomosentez Özellikli Dijital Mamografi Cihazı  alınarak personel ve cihaz eksikliği nedeniyle 2021 yılının sonuna kadar uzatılan sağlık ve muayene kontrollerinin önüne geçildi. 

Rodop İli Kanser Hastaları ve Dostları Derneği Başkanı Rodoula Kokkinaki yeni temin edilen  tarama cihazları sayesinde gerekli tüm tetkik ve incelemelerin bundan böyle Gümülcine Sağlık Merkezi’nde yapılabileceğini belirtti. 

Sigortasızlar için çözüm 

Rodop ilinde meme kanseri teşhisi için sağlık sigortası olmayan kadınlara yönelik ücretsiz tarama yapılabilmesi için bir çözüm bulundu.

Bu kapsamda meme kanserinin önlenmesine yönelik Ekim ayı için planlanan çalışmalar kapsamında, Gümülcine Hastanesi ve Gümülcine Sağlık Merkezi yönetimi ile Rodop İli Kanser Hastaları ve Dostları Derneği’nin bu yönde bir işbirliği gerçekleştirilecekleri duyuruldu. 

Ailede meme kanseri geçmişi olan sigortasız kadınlar için randevuların 2531031061 telefon numarasından saat 09:00 – 13:00 arasında gerçekleştirileceği belirtilirken öncelik sıralamasına uyulacağı ifade edildi. 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Her Yerde’ Festivalinde Göz Doldurdu

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi, 17-18 Nisan tarihlerinde Yunanistan Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen 4. Çevrim İçi Öğrenci Matematik Festivali’ne katılarak, matematiğin günlük hayatta ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediye Otoparkında Ücretlere Zam Geldi

Gümülcine Belediyesi’ne ait olan ve ihaleyle işletimi özel şirkete devredilen otoparkta ücretlere zam geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Karnaval Geçit Töreni Bu Akşam!

Gümülcine kenti bu akşam düzenlenecek Gümülcine Karnavalı Geçit Töreni ile renklerin, müziğin ve eğlencenin başkenti olmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...