NATO Genel Sekreteri Atina ve Ankara'yı ziyaret edecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

NATO Genel Sekreteri Atina ve Ankara’yı ziyaret edecek

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Doğu Akdeniz’deki gerilimi azaltacak iki ülke arasında mutabakata varılan mekanizmanın kurulmasının akabinde önümüzdeki hafta Atina ve Ankara’yı ziyaret edecek.

NAO Genel Sekreteri 6 Ekim Salı günü başkent Atina’da olacak ve Başbakan Kiryakos Miçotakis, Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve Milli Savunma Bakanı Nikos Papanyotopulos ile temaslarda bulunacak.

Stoltenberg Atina ziyaretinden bir gün önce ise Ankara’da bulunacak. 5 Ekim Pazartesi günü Türkiye’yi ziyaret edecek olan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoλουlu ve diğer hükümet yetkilileriyle görüşecek.

Hatırlanacağı üzere dün Yunanistan ile Türkiye arasında süren Doğu Akdeniz gerginliği nedeniyle yaşanabilecek olası çatışmaya karşı NATO’dan önlem gelmişti.

NATO’dan yapılan açıklamada Yunanistan ile Türkiye arasında NATO arabuluculuğu ile askeri çatışma önleme mekanizmasının kurulduğu duyurulmuştu.

Kurulan mekanizma çerçevesinde Yunanistan ile Türkiye arasında Doğu Akdeniz’de deniz ve havadaki olası çatışmadan önce askeri güçlerin ayrışmasını kolaylaştıracak bir acil irtibat hattı oluşturulacağı belirtilmişti.

1990’larda yine Doğu Akdeniz bölgesindeki gerilimi azaltmak amacıyla iki komşu ülke arasında benzer bir mekanizma kurulmuştu.

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/35702-yunanistan-ile-turkiye-arasinda-askeri-catisma-onleme-mekanizmasi-kuruldu

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...