Musacıklı Ahmet: Son iki yılda köyümden 42 aile göç etti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Musacıklı Ahmet: Son iki yılda köyümden 42 aile göç etti

Batı Trakya’nın Rodop iline bağlı Musacık (Mirtiski) köyünden olan Ahmet Molla, patates, fasulye, nohut ve soğan soğan üretip satıyor.

Gümülcine (Komotini) devlet radyosu ERA Komotinis’ten gazeteci Maria Nikolau’ya konuşan Molla, “Üretmek zor, fakat ürettiğin ürünleri şehre indirip satmak daha zor. Gençler köyü terk ettiler. Bizim tarafta benden gencine pek kolay rastlayamıyor insan. Son iki yılda köyümden 42 aile gitti. Çoğu patates üreticisiydi” diyor.

“Her geçen gün daha çok çalışıyor, daha az para kazanıyorum” diyen üretici, “Musacık patatesi gerçekten çok iyi. İlkim ve toprak nedeniyle ayrıcalıklı. Nasıl pişirilip yenilirse yensin” diye ekliyor.

Bundan 3 yıl önce köydeki patates üreticilerinin sayısının epey olduğuna dikkat çeken Molla, “Şimdi sadece 2-3 kişi kaldık” diye hayıflanıyor.

Musacık patatesi her ne kadar ayrıcalıklı olsa da, kilosu 50 cent’ten patates satarak bir ailenin geçinemeyeceğini söyleyen Musacıklı üretici, köyü için idarecilerden ne talebi olduğu sorusunu ise “Bu saatten sonra ne de talep etsek, artık geç oldu. Dilerim günün birinde insanlar köye geri döner. En azından üreticileri ürünlerini satma konusunda serbest bıraksınlar. Hatta maliyet nedeniyle seyyar satıcı izni alamayan yeni çiftçileri de. Kalan son insanlar da giderse yazık olacak, çünkü göç edenler geri gelmiyor” diye yanıtlıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...