Batı Trakya iş kazalarında birinci - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya iş kazalarında birinci

Yunan İstatistik Kurumu’nun (ELSTAT) verilerine göre, Batı Trakya’nın da içinde yer aldığı Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti, nüfusuna oranla iş kazalarında birinci oldu.

İşçi Merkezleri Başkanları’nın Kavala’da biraraya geldiği toplunda bu duruma dikkat çeken İskeçe (Xanthi) İşçi Merkezi Başkanı Angelos Bebekidis, uzun yıllardır Çalışma Denetleme (SEPE) servislerinde eleman açığının olduğuna da vurgu yaptı.

Söz konusu servislerde eleman yetersizliği nedeniyle işletmelerde güvenlik ve işçi sağlığına dair kontrollerin yapılmadığını belirten İşçi Merkezi Başkanı, bu denetimleri yapan elemanların her ilde olması gerektiğini ve komşu illerden denetleme için gelmelerinin doğru olmadığının altını çizdi.

Doğu Makedonya-Trakya’daki İşçi Merkezleri Başkanları’nın Eyalet Başkanı Hristos Metios’tan konuyu görüşmek için randevu isteyeceğini belirten Bebekidis, yine aynı şekilde Başbakan Kiryakos Miçotakis’ten de randevu istediklerini ve Batı Trakya’nın Kalkınması İçin Partilerarası Komisyon Başkanı Dora Bakoyanni’den de randevu isteyeceklerini ekledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis, Ankara'ya Yapacağı Resmi Ziyaretin Mayıs'ta Gerçekleşeceğini Duyurdu

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Ankara’ya yapacağı resmi ziyaretin Mayıs ayında gerçekleşeceğini duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Odessa Ziyareti Sırasında Patlama Endişe Yarattı

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, savaşın yıkıma uğrattığı Ukrayna’nın Odessa şehrine yaptığı ziyaret sırasında yaşanan patlama nedeniyle endişe yarattı.
Devamını oku...