İskeçe karyokası için NASA devreye girsin istiyorlar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe karyokası için NASA devreye girsin istiyorlar

Batı Trakya’nın İskeçe (Xanthi) şehri pastanecilerinden, İskeçe karyokasının Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından benimsenmesi teklifi geldi.

İskeçeli pastaneciler, kendilerinin koruyucusu Aziz Haritonas’ın ikonasının bulunduğu kilisede gerçekleşen anma toplantısında biraraya geldiler.

Konuyla ilgili konuşan İskeçeli Pastaneci Stelyos Arseniu, söz konusu ikonanın Küçük Asya Felakesi sonrası mülteci olarak şehre gelen pastaneciler tarafından bulunduğunu belirtirken, bugüne bugün İskeçeli pastanecileri biraraya getirdiğini ekledi.

İskeçeli pastanecilerin birçok kez gastronomik ürünleri ön plana çıkararak İskeçe’yi tanıttığını dile getiren Arseniu, son olarak 2016 yılında Guinnes Rekorlar Kitabı’na giren devasa İskeçe Karyokası ile şehri ve ürünü dünyaya tanıttıklarını anımsatıyor.

Geçmişin kazandırdığı bilgelik, bizi daha da ileriye, uzaklara götürecektir, diyen pastaneci, İskeçe karyokasının dünyadaki en çok enerji veren süper-yiyecek olduğunu ve NASA tarafından benimsenmesini önerdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'de Yasal İzni Olmadan Sokakta Mal Satan Vatandaşa Kelepçe

İskeçe’de bir vatandaş, yasal izni olmadan sokakta mal sattığı gerekçesiyle tutuklandı.
Devamını oku...