Hükümet Sözcüsü açıkladı: 65 yaş üstü olanlara sokağa çıkma kısıtlaması gelecek mi? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Hükümet Sözcüsü açıkladı: 65 yaş üstü olanlara sokağa çıkma kısıtlaması gelecek mi?

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelyos Peças, gazetecilerle biraraya gelerek onların gündeme dair sorularını yanıtladı.

65 yaş üzerinde olanlara sokağa çıkma kısıtlaması getirilmesiyle ilgili soru sonrası, hükümetin ajandasında şimdilik öyle bir plan olmadığını belirten Hükümet Sözcüsü, “Herhangi bir yaş grubuna özel bir kısıtlama uygulanması söz konusu değil” dedi.

“Aldığımız önlemlerin basit, uygulanabilir ve kolay kontrol edilebilir önlemler olmasına bakıyoruz” diyen Peças, alınan önlemlerin pandeminin yayılmasına paralel olarak şiddetleneceğini veya gevşeyeceğini belirtti.

Peças Yunanistan’ın diğer Avrupa ülkelerine göre krizi daha iyi yönettiğini iddia ederken, Belçika, Hollanda ve Portekiz’den vaka ve ölüm sayıları vererek Yunanistan’la karşılaştırdı.

Hükümetin özellikle vaka sayısının çok fazla arttığı başkent Atina’da pandeminin önüne geçmek için Karantina Otelleri’ne asemptomatik (belirtisiz) koronavirüslüleri yerleştirmeye başladığını bildiren Hükümet Sözcüsü, Ekim ayı içerisinde 67 yeni Yoğun Bakım Ünitesi’nin de Ulusal Sağlık Sistemi’ne kazandırılacağının altını çizdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...