Peças: Hiçbir Yunan hükümeti adaların askersizleştirilmesini tartışmıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Peças: Hiçbir Yunan hükümeti adaların askersizleştirilmesini tartışmıyor

Stelios Peças

Yunanistan Hükümet sözcüsü Stelyos Peças Cumartesi sabahı yaptığı açıklamada hiçbir Yunan hükümetinin adaların askersizleştirilmesini müzaekere etmediğini söyledi.

Oniki Adaların yönetiminin 1947’de Paris Antlaşmasıyla İtalya’dan resmen Yunanistan’a geçtiğini ima eden Sözcü Türkiye’nin taraf olmadığı için konuşma hakkının olmadığını belirterek Yunanistan’ın egemenliğini korumak için her şeyi yapacağını belirtti.

Hatırlanacağı üzere Türkiye tarafından yapılan açıklamada “gayri askeri statüdeki adaların silahlandırılması başta olmak üzere uluslararası hukuka ve antlaşmalara aykırı hareket eden ülkeler aklıselime davet edilmiştir.” ifadeleri kullanılmıştı.

Kıbrıs ile de ilgili olarak SKAI TV’deki programda yaptığı konuşmada Peças, “Kıbrıs ile tüm konularda koordinasyon içindeyiz” dedi.

Miçotakis-Erdoğan görüşmesinin durumu

Yunan Hükümet sözcüsü Stelios Peças Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile iletişim kurulması için Başbakan Miçotakis’in “güven ve hazırlık gerektiğini” açıkça belirttiğini hatırlattı ve “Bu ikisi mevcut ise iki lider arasındaki konuşma ihtimal dışı değildir” dedi.

Koronavirüs salgınından etkilenen ekonomik gidişat ile ilgili olarak ise Peças, hükümetin pandemiden etkilenen herkesin gelirini gerektiği kadar destekleyeceğini söylemekle yetindi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...