Batı Trakyalı Süleyman Babasali: Bir ‘hayal avcısı’ - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakyalı Süleyman Babasali: Bir ‘hayal avcısı’

Batı Trakya’nın İskeçe (Xanthi) köylerinden olan Süleyman Babasali, Felsefe Bölümü mezunu ve yüksek lisansı olan bir azınlık genci. Genç Bilim Adamı programı aracılığıyla bir yıllık iş tecrübesi de var…

Gümülcine (Komotini) devlet radyosu ERA Komotinis’ten Maria Nikolau’ya konuşan Babasali, 11 çocuklu bir ailenin çocuklarından biri ve şimdilerde, ekonomik sebeplerden dolayı çalışmak için Almanya’ya, kardeşinin yanına gitmeyi tasarlıyor.

Daha iyi bir gelecek hayali peşinde koşan genç adam, iyi derecede bildiği Yunanca, Türkçe ve İngilizcesiyle, yeterli derecede bildiği Almanca ve Arapçasına güvenerek bu yolculuğa çıkacağını belirtiyor.

“Sistem”in kendisini hayal kırıklığına uğrattığını söyleyen Babasali, “Memorandumlardan çıktıktan sonra kalkınmanın geleceğini ummuştuk, ancak pandemiyle birlikte şartlar değişti ve ben hayallerimi yaşamak istiyorum” diyor.

Altı aydır işsiz olduğunu belirten Babasali, “11 kardeşiz. Ailemiz hangi birimize yardım etsin? Kendi işimizi yapabilmemiz için sermayemiz yok. O yüzden kaçış tek yol. Umarım bir an önce şartlar değişir” diyor ve ekliyor: “Yurtdışında da her şey güllük-gülistanlık değil. Tıpkı ülkemizde olduğu gibi. Özellikle de özel sektörde.”

Hayalinin iyi bir maaşla üniversite hocası olmak olduğunu söyleyen Süleyman Babasali, “Günün birinde iyi bir maaşla üniversite kürsüsünde olacağım. Ve benim de bir ailem olacak” diye noktalıyor sözlerini.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'de Yasal İzni Olmadan Sokakta Mal Satan Vatandaşa Kelepçe

İskeçe’de bir vatandaş, yasal izni olmadan sokakta mal sattığı gerekçesiyle tutuklandı.
Devamını oku...