Araba ehliyeti olanlar motosiklet de sürebilecek dendi, tepkiler sonrası karar iptal edildi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Araba ehliyeti olanlar motosiklet de sürebilecek dendi, tepkiler sonrası karar iptal edildi

Yunanistan’da alınan Ortak Bakanlık Kararı’yla özel araç ehliyeti (B kategori) olanlara 125cc’ye kadar olan motosikletleri ehliyetsiz olarak sürme hakkı tanındığı duyuruldu.

Özel araba ehliyeti olanların 125cc’ye kadar olan motosikletleri ülke genelinde sürebilecekleri, bunun için herhangi bir sınavdan geçmelerine veya işlem yapmalarına gerek olmadığı açıklandı.

Karar sürücü kursu sahiplerinin tepkisini toplarken, Yunanistan Sürücü Eğitimcileri Derneği, bu kararın trafik kazalarının tavan yapmasına neden olacağını iddia etti.

Konuyla ilgili konuşan Dernek Başkanı Aris Zografos, “Sadece 2018 yılı içerisinde 6 bin 638 motosiklet kazasının yaşandığı bir ülkede böyle bir utanç yasasının yeri yok” derken, motosikletlerin diğer araçlara kıyasla farklı bir üretiliş felsefesi olduğunu ve kullanımının özel araçlara kıyasla daha zor olduğunu vurguladı.

Yoğun tepki sonrası Bakanlık’tan kararın geri çekildiğiyle ilgili açıklama gelirken, bir yanlış anlaşılma olduğu, önümüzdeki günlerde hangi koşullar altında araç ehliyeti olanların 125cc’ye kadar motosiklet sürebilecekleriyle ilgili açıklama yapılacağı duyuruldu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...