Gümülcineli Ali Osman: Korona piyasayı feci vurdu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcineli Ali Osman: Korona piyasayı feci vurdu

Gümülcine Çarşısı Ermu
Fotoğraf: Azınlıkça

Gümülcine (Komotini) çarşısının öğretmeni Ali Osman, koronavirüsün piyasayı feci şekilde vurduğunu söylüyor…

Gümülcine devlet radyosu ERA Komotinis’ten gazeteci Maria Nikolau’ya konuşan Osman, “Ben ortaöğretim öğretmeniydim. Ancak 30 yıldır işletme sahibiyim, eşimin yardımcısı olarak” diyor gülümseyerek.

“Mağazalar açılıyor, mağazalar kapanıyor, çarşıda hayat devam ediyor” diyen tecrübeli esnaf, “Bunca yıldan sonra yorulmadınız mı” sorusuna ise “Yorulursam, satarım. Ama gördüğüm kadarıyla pek de ilgi yok. Mağazadaki mallar epey fazla, o yüzden birinin onu satın alıp işletmesi zor” diyor.

Pandeminin piyasayı feci şekilde vurduğunu söyleyen Osman, Avrupa Birliği’ni ise eleştiri yağmuruna tutuyor ve “Avrupa Yunanistan’ın ticaret ve sanayi ile uğraşmasını istemiyor, bizi çiftçi ve hayvan besicisi olarak istiyor, özellikle de vasıfsız işçi olarak. Bizim ‘bahçe’ olmamızı istiyor, yoksa yatırımcılığı desteklerdi” ifadelerini kullanıyor.

Tecrübeli esnaf, son olarak, bu zor dönemlerde kendi işletmelerini açacak olan gençlere de nasihat vermeyi eksik etmiyor ve “İyi ürünler getirmeye özen göstersinler, halk ne istiyorsa hepsinden getirsinler” diyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Her Yerde’ Festivalinde Göz Doldurdu

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi, 17-18 Nisan tarihlerinde Yunanistan Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen 4. Çevrim İçi Öğrenci Matematik Festivali’ne katılarak, matematiğin günlük hayatta ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediye Otoparkında Ücretlere Zam Geldi

Gümülcine Belediyesi’ne ait olan ve ihaleyle işletimi özel şirkete devredilen otoparkta ücretlere zam geldi.
Devamını oku...