Bakan Kammenos’tan Türk Dışişleri Bakanına sert cevap - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bakan Kammenos’tan Türk Dışişleri Bakanına sert cevap

Bakan Kammenos’tan Türk Dışişleri Bakanına sert cevap

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Kardak (İmia) kayalıklarıyla ilgili yaptığı açıklamalara Yunanistan Milli Savunma Bakanı Panos Kammenos’tan sert cevap geldi.

Türk Bakan Mevlüt Çavuşoğlu Cumartesi günü yaptığı açıklamalarda “(Yunanistan Dışişleri Bakanı Kotzias) ‘Türk Genelkurmay Başkanı isteseydi de Kardak’a çıkamazdı’ demiş. Görevi çıkmak olsaydı çıkardı. Unutulmasın çıkacağımız zaman çıkmamız gereken yerlere çıktık. Kardak konusunda da tutumumuz bellidir” ifadelerini kullanmıştı.

Yunanistan Milli Savunma Bakanı Kammenos SKAI televizyon kanalına Pazar sabahı yaptığı açıklamada “Kardak’a ayak basmak isterlerse, bakalım oradan gidebilecekler mi? Bakalım sonra nasıl gidecekler?” ifadelerini kullandı ve ekledi:

“Sayın Çavuşoğlu’na Başbakanın Simitis değil Tsipras olduğunu, Dışişleri Bakanının Pangalos değil Kotzias olduğunu ve Savunma Bakanının da ben olduğumu hatırlatmak isteriz. Sayın Çavuşoğlu’nun veya bu yönde talimat alan herhangi birinin Yunan adasına ayak basması söz konusu değildir. Derhal karşılık verilecektir ve bu gerek Türk tarafı gerekse de müttefiklerimiz için açık ve nettir.”

Milli Savunma Bakanı Kammenos ayrıca “Türk tarafının – referandum öncesi – milliyetçileri tarafına çekme çabaları, ki bunun en bariz örneği Türkiye Büyük Millet Meclisinde Başbakanın bir katil örgütü olan bozkurtların işaretini yapmasıdır, panik hareketlerinden ibarettir ve gerek Türkiye gerekse de bölge için tehlikeli bir durum yaratmaktadır” ifadelerini kullanırken “Yunanistan sözlü tahriklere cevap vermiyor ancak egemenlik hakları konusunda da geri adım atmayacağını açıkça ifade ediyor” dedi.

Son dönemde Türk basınında çıkan haberlere değinen ve bunları “sahte” haber olarak niteleyen Panos Kammenos “Türkiye’de artık özgür gazeteciler yok. Rejimin talimatlarına uymayan tutuklanıyor. İnanılmaz şeyler gördük. Kardak’a demir atan geminin videosunu gördük ki gerçekte bu ada millerce uzakta kendi adalarıydı. Daha sonra Yunan hava sahasında uçan helikopterden bahsettiler, ki böyle bir şey olmadı. Bunların iç kamuoyuna yönelik ve istihzaya yol açan çabalar olduğu görülmektedir” şeklinde konuştu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et