Küfürü gazetecilik sanan Dimokratia’ya dava geldi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Küfürü gazetecilik sanan Dimokratia’ya dava geldi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatlarının, küfür ve hakareti gazetecilik sanan Dimokratia gazetesini dava ettikleri açıklandı.

Açıklama Türkiye’den geldi.

Türk devletinin resmî haber ajansından yapılan İngilizce açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatlarının Yunan Dimokratia gazetesini dava ettikleri duyuruldu.

Geçtiğimiz Cuma günü atılan küfürlü manşet sonrası, Yunanistan Ankara Büyükelçisi de Türkiye Dışişleri Bakanlığı’na çağrılmış ve kendisinden açıklama istenmişti.

Erdoğan’ın avukatlarının yaptığı şikayet dilekçesinde, “Yunan Gazetesi’nde Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik olarak kullanılan ifadeler, dramatik bir ahlaki çöküntünün en çirkin tezahürlerinden biridir. Yunan kamuoyunun sessizliğine bakılırsa bu ahlaki çöküntünün marjinal kesimlerle sınırlı olmadığı anlaşılmaktadır. Küfür, söyleyecek sözü olmayanların veya söyleyecek sözü olmakla birlikte münasip bir dille söyleme becerisinden yoksun olanların dilidir. Küfür, muhatabı için değil, söyleyeni için büyük bir utanç ve aşağılık bir eylemdir. Bu aşağılık eylemin hedefi, sadece Cumhurbaşkanımızın şahsı değildir. Aynı zamanda Cumhurbaşkanımızın Doğu Akdeniz’de ve Adalar Denizi’nde kararlı bir şekilde savunduğu Milletimizin yüksek menfaatleridir” ifadelerine yer veriliyor.

Yine aynı şekilde Yunanistan Dışişleri Bakanlığı da, Cuma günü yayımladığı açıklamada isim vermeden Dimokratia gazetesini kınamıştı. Dışişleri’nin açıklaması şöyle idi:

“İfade özgürlüğü ve Basın özgürlüğü, Yunanistan’da güvence altındadır. Ancak bu durum, insanların kişiliklerine, özellikle de yabancı liderlere küfür etmekten uzak durma zorunluluğunu değiştirmez. Küfürlü ifadeler kullanmak ülkemizin siyasi medeniyetine zarar vermektedir ve kınanmalıdır”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...