Kalın: Türk-Yunan istikşafi görüşmeler tekrar başlayabilir - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kalın: Türk-Yunan istikşafi görüşmeler tekrar başlayabilir

Fotoğraf karesinde Kipi-İpsala hudut kapıları arasında bulunan köprüdeki Yunan-Türk sınırı ve ülke bayrakları görülüyor.

Yunanistan ile Türkiye arasında istikşafi görüşmelerin yeniden başlayacağına dair umutları arttıran bir açıklama bu kez Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sözcüsü İbrahim Kalın’dan geldi.

Doğu Akdeniz’de süren Yunan-Türk gerginliğinde tansiyonun düşürülmesi amacıyla Almanya’nın yoğun çaba sarf ettiği biliniyor. Dün Atina’dan sızan bilgilere göre iki ülkenin masaya oturacağı ve Türk-Yunan istikşafi görüşmelerin yeniden başlayacağı dillendirilmişti.

Söz konusu gelişmeyi destekleyen bir açıklama da Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan geldi.

Yunanistan ile tekrar masaya oturacakları sinyalini veren Kalın “Gelinen nokta görüşmelerin tekrar başlamasına müsait. İstikşafi görüşmeler tekrar başlayabilir” ifadelerini kullandı.

Kalın’ın Yunanistan ile ilgili sözleri şöyle:

“Şu anda geldiğimiz noktada iklim bu görüşmelerin başlamasına çok daha müsait hale gelmiş durumda. Yakın bir vadede bununla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor, istikşafi görüşmeler tekrar başlayabilir.”

Öte yandan Yunanistan ile Türkiye arasında süren Doğu Akdeniz geriliminde tarafların tekrar masaya oturması için süren müzakereleri üç kilit ismin yürüttüğü belirtilmişti. Başbakan Kiryakos Miçokatkis’in diplomatik ofisi genel müdürü Eleni Sourani, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözcüsü İbrahim Kalın ve Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in dış politika danışmanı Jan Hecker’in sürdürdükleri üçlü müzakereler neticesinde anlaşmaya vardıkları ve bir sonraki aşamaya geçilmesi için yeşil ışık yakıldığı öne sürülmüştü.

Türk-Yunan ilişkileri

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/35242-yunanistan-ile-turkiye-uzlasti-istiksafi-gorusmeler-yeniden-basliyor

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...