Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisi Diamesis Türk Dışişleri’ne çağrıldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisi Diamesis Türk Dışişleri’ne çağrıldı

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisi Mihail Hristos Diamesis’in Türk Dışişleri’ne çağrılarak gereken en sert  tepkinin gösterdiğini açıkladı.

Atina’da Dimokratia gazetesinin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında ağır hakaret ve küfürlü manşet haberi diplomatik krize neden olurken gazetecilik dışı sayılacak hakaret yoğun tepki aldı.

Gazetenin küfürlü manşeti nedeniyle Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisi Mihail Hristos Diamesis’in Türk Dışişleri’ne çağrılarak gereken en sert  tepkinin gösterdiğini söyledi.

Dimokratia’nın küfürlü manşeti için “Yunan gazetesi son derece alçakça bir manşet attı” ifadesini kullanan Çavuşoğlu “Bu olay ne kadar alçaldıklarını gösteriyor. Bu seviyeye düşülmemesi gerekiyor. Bizim gazetelerimizde, basın yayın organımızda herhangi bir Yunan siyasetçiye veya başka bir siyasetçiye eleştiri olur, bazen ağır eleştiri olur. Basın özgürlüğü çerçevesinde bizi de eleştiriyorlar. Bu da doğal. Bazen daha da ağır eleştiriler oluyor, üzülüyoruz ama bu olabilir. Bu, basın özgürlüğü çerçevesinde olabilir ama hakaret basın özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilmemelidir.” ifadelerini kullandı.

Dimokratia gazetesinin küfürlü manşetini Yunanistan Dışişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamayla eleştirerek kınadı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...