Gümülcine’de çökertilen uyuşturucu çetesiyle ilgili açıklama - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’de çökertilen uyuşturucu çetesiyle ilgili açıklama

Gümülcine’de çökertilen uyuşturucu çetesiyle ilgili açıklama

Gümülcine (Komotini) Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Şube ekiplerinin başarılı operasyonu sonrası çökertilen uyuşturucu ticareti ve göçmen kaçakçılığı yapan çete hakkında açıklama yayınlandı.

Açıklamada çete üyesi 45 kişinin kimliğinin belirlendiği, bunlardan 41’inin Yunan vatandaşı diğer dördünün ise Afganistan, Bulgaristan, Mısır ve Türkiye vatandaşları olduğu kaydedildi.

21-22 Şubat tarihlerinde Evros, Rodop, İskeçe, Kavala ve Selanik illerinde yapılan eş zamanlı baskınlar sonrası 31 çete üyesi yakalanırken, bunlardan 29’unun Yunan vatandaşı diğer ikisinin ise Bulgaristan ve Türkiye vatandaşı olduğu saptandı. Operasyonlar sırasında daha sonra çete üyesi olmadığı tespit edilen 7 kişinin de göz altına alındığı kaydedildi.

Polis, bazı çete üyelerinin Rodop ve İskeçe illerindeki uyuşturucu kullanıcılarına uyuşturucu temin ettiğin belirlerken, bazı üyelerin ise göçmen kaçakçılığında faaliyet gösterdiği ve Yunanistan’a kaçak göçmen soktuğu, bunları belirli bir süreliğine illegal olarak gizlediği, bazı durumlarda ise şiddete başvurarak paralarını çaldığı ortaya çıktı.

Çete liderinin ise 29 yaşındaki bir Yunan vatandaşı olduğu, bu şahsın uyuşturucu teminatını, depolanmasını ve akabinde satışını planladığı ve koordine ettiği ayrıca Evros’tan alınan kaçak göçmenleri yurt içine nakletme işini de örgütlediği ifade edildi.

Diğer çete üyelerinin ise çete liderinden aldığı talimatlar doğrultusunda hareket ettiği belirtildi.

Çete üyelerinin polise yakalanmak için yabancı uyruklu kişilerin adına aldıkları cep telefonu numaraları kullandıkları, aralarındaki konuşmalarda şifreli sözler ve terimler de kullandığı tespit edildi.

Ayrıca bazı çete üyelerinin kaçak sigara satışı da gerçekleştirdiği belirlendi. Yapılan baskınlar sonrası ele geçirilenler ise şöyle sıralandı:

– 127,1 gram işlenmemiş kenevir
– 564 uyuşturucu hap
– 1.130 paket kaçak sigara
– 626 gram kaçak tütün
– 3 ses tabancası
– 2 av silahı
– 10 mermi
– 2 biber gazı
– 7 bıçak
– 4 elektronik tartı
– 5.285 euro para
– 12 elektronik eşya
– 96 cep telefonu

Ayrıca 17 araca ve 2 motosiklete de el konuldu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et