Miçotakis, Erdoğan ile görüştü mü? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis, Erdoğan ile görüştü mü?

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Economist’in direktörü Daniel Franklin’le internet üzerinden gerçekleştirdikleri sohbette, Doğu Akdeniz’deki Yunan-Türk gerginliğine de değinerek, “Şimdi diplomasiye fırsat vermek için iyi bir zaman” ifadelerini kullandı.

Economist’in 24. Yuvarlak Masa Sohbetleri ekseninde gerçekleşen sohbette, Miçotakis, iki ülkenin 2016’da kaldığı yerden tekrar uzlaşma masasına oturması gerektiğini kaydederken, Yunan tarafının uzlaşma sağlanamaması durumunda Uluslararası Mahkeme’ye gitmeye de hazır olduğunu kaydetti.

Türkiye’nin tavrından doğan sorunun sadece Yunanistan’ın değil, tüm Avrupa’nın sorunu olduğunu söyleyen Yunan Başbakan, Yunanistan’ın Uluslararası Hukuk’a ters düşen tek taraflı eylemleri asla kabul etmeyeceğinin altını çizdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşüp görüşmedikleri sorusuna ise, Miçotakis, en son telefon görüşmelerinden sonra bir kez daha görüşmediğini, fakat danışmanlarının Erdoğan’ın danışmanlarıyla temas halinde olduğunu belirtti.

Miçotakis, son olarak, Türkiye’nin Kıbrıs için Navtex yayınlamasının kendisini endişelendirdiğini söylerken, buna rağmen ikili sorunların çözümü için bir “fırsat penceresi” gördüğünü, karşı tarafın da bunu gördüğünü umduğunu vurguladı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...