Muzalas: 10 bin mülteciyi apartmanlara taşımayı hedefliyoruz - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Muzalas: 10 bin mülteciyi apartmanlara taşımayı hedefliyoruz

Muzalas: 10 bin mülteciyi apartmanlara taşımayı hedefliyoruz

Yunanistan’ın Göç Politikasından Sorumlu Bakanı Yannis Muzalas göçmen ve mültecilerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Muzalas öncelikli hedeflerinin eski Elliniko havaalanında bulunan mülteci ve göçmenleri o bölgeden taşımak olduğunu dile getirdi. “Elliniko’daki durumla ilgili sorumluluğu birçok kez şahsen üstlendim. Başaramadım, başaramadık zira 55 bin kişiyle uğraşmak zorundaydık” diyen Bakan Muzalas “Yeniden deneyeceğiz, bu planlarımız arasında. Ancak göçmenleri Elliniko’nun özelleştirilmesini durdurmak için kullandığımızı savunmak yanlıştır. Bunlar ciddi şeyler değil” şeklinde konuştu.

Açıklamasının bir başka bölümünde ise mülteci kamplarını kapatmayı planladıklarını dile getiren Muzalas “Bugün Avrupa’ya üzerinde anlaşmaya vardığımız ve 2017 yılı içerisinde mülteci kamplarının kapatılmasını ve 10.000 kişinin apartman dairelerine taşınmasını öngören planı gönderiyoruz. Hedefimiz 2018’de çok az kampın kalması. Bu nüfusa para, göçmenlere de onur anlamına geliyor. Nisan ayından bu yana hak sahibi göçmenlere nakit para ödemeye devam ediyoruz. Ayrıca çocukların da okula gitmesini sağlamaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Yannis Muzalas açıklamasında ayrıca “Göç Bakanından ve hükümetten, tüm güçleriyle ve diplomatik güçleriyle Avrupa-Türkiye mülteci anlaşmasının geçerli olmaya devam etmesi için mücadele verdikleri bir sırada başka bir plan hazırlamasını veya açıklamasını beklemeyin. Tek taraflı oraya odaklanmış durumdayız. Bunların başka türlü de yapabileceği görüşünün geçerli olmasını istemiyoruz” ifadelerine yer verdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et