Sıcak çikolata yeşil çaydan bile daha yararlı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Sıcak çikolata yeşil çaydan bile daha yararlı

Sıcak çikolata yeşil çaydan bile daha yararlı

Yapılan araştırmalara göre sıcak çikolatanın kalp dostu bir içecek olduğu açıklanmış, hatta yeşil çaydan bile daha yararlı olduğu kanıtlanmıştır.

Sıcak çikolatanın kalp sağlığı üzerindeki etkilerini öğrenmek için Cornell Üniversitesi’nde yapılan çalışmalar sıcak çikolatadaki antioksidan miktarının yeşil çaydan 3 kat ve siyah çaydan 5 kat daha fazla olduğu kanıtlanmıştır. Sıcak çikolatanın sıcak içilmesinin faydalı olduğu Cornell Üniversitesi çalışmaları tarafından saptanmıştır.

Çikolatanın ısınma sürecinde daha fazla antioksidan salımı gerçekleşiyor ve bu antioksidan kalbimizi olumlu şekilde etkiliyor. Kakao; diyabet, böbrek hastalığı ve iç kanamaların tedavisinde kullanılan galik asit denlen bir bileşen içerir. Sadece 1 bardak sıcak çikolatada 611 mg galik asit vardır. 

Birçok araştırmanın sonucunda kakao tüketenlerin kalp yaşlanma sürecinin yavaşladığı ve sonuç olarak damarların sağlıklı olduğu gözlemlenmiştir.  Bir an önce çikolata alıp yemek isteyebilirsiniz, ama dikkatli olun; çoğu çikolata içerdiği doymuş yağlar nedeniyle var olan yararları sıfırlanıyor.

Kakaonun yararlarından faydalanabilmek için sıcak çikolata tüketmeniz öneriliyor. Evde sıcak çikolata yaparken %100 şeker içermeyen toz kakao ve yağsız süt kullanmanızı da öneriyoruz.

Kaynak: Pembenar

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et