ELGA tarım tazminatlarını Mart’ta ödemeyi planlıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

ELGA tarım tazminatlarını Mart’ta ödemeyi planlıyor

ELGA tarım tazminatlarını Mart’ta ödemeyi planlıyor

Yunanistan Devlet Tarım Tazminatları Kurumu (ELGA) çiftçilere yapmayı planladığı tazminat ödemelerini Şubat ayı içerisinde yapamayacağa benziyor.

2016 ilkbaharında ve yaz aylarında zarar gören tarım üreticilerinin, tazminatlarına kavuşmak için Mart ayını beklemeleri gerekecek. ELGA Başkanı Fanis Kurebes “Agrotypos”a yaptığı açıklamada ödemeleri Mart ayı içerisinde yapmayı planladıklarını ifade ederken “ELGA’ya olan borçlarını düzenleyen az sayıda çiftçiye de geçmiş yıllardan kalan tazminatların ödeneceğini” kaydetti.

Her ne kadar ödenecek tazminatların tam boyutu bilinmezken, Kurebes yaklaşık 15 milyon euro olacağını tahmin ettiklerini ifade etti. 3 Mart ise ödemelerin yapılacağı muhtemel tarih olarak görülüyor.

Hayvan besicilerine ödemeler ne zaman yapılacak?

ELGA Başkanı Kurebes kış aylarında zarar gören hayvan besicileriyle ilgili zarar tespit çalışmalarının tamamlanmasından sonra tazminatların hak sahiplerine Mart ayı sonlarına ve Nisan ayı başlarına doğru ödeneceğini kaydetti. Ayrıca, kuruma ziraat mühendisi ve veteriner alımının da gelecek hafta sonuna kadar tamamlanacağını ifade etti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et