Yunanların internetten yaptığı alışverişin cirosu 4 milyar euro’yu buldu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanların internetten yaptığı alışverişin cirosu 4 milyar euro’yu buldu

Yunanların internetten yaptığı alışverişin cirosu 4 milyar euro’yu buldu

Yunanların internetten yaptığı alışverişlerin cirosu 4 milyar euro’yu bulurken, paranın %30’u yurtdışına gitti.

Ekonomi Profesörü Yorgos Dukidis’in yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre Almanya’da internet alışverişlerinde yurtdışına çıkan para sadece %4 ile sınırlı.

Yunanların ise genellikle internetten hizmet satın aldığı ortaya çıkarken, ürün almaktan kaçınmalarının başlıca nedenleri arasında ise dağıtım maliyetinin Avrupa’daki en yüksek maliyetler arasında yer alması gösteriliyor. Profesör Dukidis “En büyük sorun mal nakliyatı ile ilgili ülkeyi yıllarca geriye götüren yasadır. Kreditörlerin bunu nasıl kabul ettiğini de anlayamıyorum. Zira dağıtım kanalları yok ve özel sektör aracılığıyla geliştirilmesine de izin verilmiyor” dedi.

Dukidis açıklamasının devamında “Bir Yunan e-shop’unun bir İngiliz e-shop’una kıyasla Büyük Britanya’ya satış yapmasının maliyeti üç kat daha fazla” ifadelerini kullandı.

SAP Yunanistan, Kıbrıs ve Malta CEO’su Anderas Ksirokostas ise bu dijital değişimin iş dünyasına büyük değişiklikler getireceğini kaydederken “Girişimcilerin %30’unun ofisi veya mağazası olmayacak. %40 yeni uzmanlık alanları doğacak, 2025’te ise ülkenin iş gücünün %75’i dijital teknolojiye doğrudan erişecek” ifadelerini kullandı.

Ksirokostas açıklamalarının devamında ise “Birkaç yıla kadar hiçbir çalışanın maaş tablosu hazırlamasına, fiş ve faturalara bakmasına gerek kalmayacak zira bunların hepsi otomatik olarak yapılacak. İnsanlar çalışmaya devam edecek ancak artık bunu beyinleriyle ve düşünceleriyle zaman kaybetmeden yapacaklar” ifadelerine yer verdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et