İskeçeli Ayşe ve Nermin: Kahve servis ederek ekmek paralarını kazanıyorlar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçeli Ayşe ve Nermin: Kahve servis ederek ekmek paralarını kazanıyorlar

Batı Trakya’nın İskeçe (Xanthi) ilinden iki genç kadın, Ayşe ve Nermin, çalıştıkları kafede müşterilerine hizmet sunuyorlar.

Gümülcine (Komotini) devlet radyosu ERA’dan gazeteci Maria Nikolau’ya konuşan Ayşe, “Bu işi bir arkadaşım aracılığıyla buldum. Kafede çalışıyordu, beni de işletme yetkilisiyle tanıştırdı ve böylece ben de çalışmaya başladım” derken, Nermin ise “Köyde bir işte çalışıyordum ve bana şehirde çalışma fırsatı sunuldu. İşimden çok memnunum ve çok iyi vakit geçiriyorum” diyor.

İki genç kadın günde sekiz, hatta bazen dokuz, on saat çalıştıklarını, ancak her zaman iyiniyet ve mesai arkadaşlarıyla iyi muhabbete sahip olduklarını belirtiyorlar. Yine aynı şekilde, günümüzde ciddi bir sorun olan ödeme sıkıntısı konusunda da hiçbir sorun yaşamadıklarını ve ücretlerini zamanında ve tam aldıklarını bildiriyorlar.

“İstediğini yapabilmen için boş vaktin var, yeter ki keyfin yerinde olsun” diyen Ayşe’yi, Nermin “Daha genciz, gece sabahlamaya ve ayaküstü saatlerce durmaya dayanıklıyız” diyerek tamamlıyor.

İçlerinden biri Özel Teknik Eğitim Enstitüsü’nde (DİEK) Moda Tasarımcısı öğrencisi olduğunu ve ailesine yük olmamak ve okul masraflarını karşılamak için çalıştığını belirtirken, diğeri ise kazandığı parayla aile ekonomisine katkı yaptığını kaydediyor.

630 evro ve sigorta karşılığında haftada 6 gün 8 saat çalıştıklarını belirten iki genç kadın, gelecek konusunda iyimser olduklarının altını çiziyorlar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...