Evros’ta arıcıların zararı yüzde 80’in üzerinde - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Evros’ta arıcıların zararı yüzde 80’in üzerinde

Evros’ta arıcıların zararı yüzde 80’in üzerinde

Evros ilinde uzun süren soğuk havalar, oğulların iki aydan fazla kapalı kalmasına ve bunun sonucunda da ölmesine yol açtı.

Olumsuz hava şartları nedeniyle zarar gören arıcıların zararlarını 24 Şubat’a kadar Yunanistan Devlet Tarım Tazminatları Kurumuna (ELGA) bildirebileceği açıklandı.

Batı Trakya’nın Evros ilindeki “Kipesli” adlı arıcılık derneğinin başkanı Pashalis Hristodulu konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Zararın gerçek boyutunu bilebilmemiz için zarar beyanlarının tamamlanması gerekecek. Ancak bizim elimizdeki tablo zararın %80’ini aştığını gösteriyor” dedi.

Derneğin daveti üzerine bölgeye gelen ELGA yetkililerinin ise karşılaştıkları tablo karşısında hayretler içinde kaldığını dile getiren Hristodulu “Ziraat mühendisleri kovanları açtıklarında, soğuklardan değil de soğuklar nedeniyle uzun süre kapalı kaldıkları için ölen oğulların olduğunu ve yapışkan bir madde gördüklerini” anlattı.

Kipseli derneği başkanı bu büyük kayıpları uzun süren kuraklığa ve soğuk havalara bağlıyor. Çünkü sonbaharda yağmur yağmayınca arıcıların arılarını yenileyemediğini ve yaşlı arı nüfusuyla kışa girdiğini, kışın etkili olan soğuklarla birlikte ise birçok oğulun kovanlarda kapalı kalarak öldüğünü belirtti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et