Yunanistan'ın da talip olduğu korona aşısında denemeler durdu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’ın da talip olduğu korona aşısında denemeler durdu

aşı

Koronavirüs aşısı ile ilgili Avrupa’dan olumsuz bir haber geldi. AB ülkelerinin sipariş bile verdiği Astrazeneca ilaç şirketi denemelerini durdurmak zorunda kaldı.

İngiltere’de Oxford Üniversitesi ile birlikte korona aşısı üzerinde çalışan Astrazeneca ilaç firması korona aşısında üçüncü faz testlere ara vermek zorunda kaldıklarını açıkladı. Kararın bir denekte aşı kaynaklı ciddi yan etkiler görülmesi üzerine verildiği belirtildi.

Astrazeneca ilaç firmasından Yunanistan dahil AB ülkeleri ön siparişi vermiş ve yıl sonuna kadar dağıtıma geçilmesi planlanmıştı.

Astrazeneca ilaç firması, bir denekte nedeni açıklanamayan bir rahatsızlığın ortaya çıkmasının ardından koronavirüs Kovid-19 karşıtı geliştirdikleri aşının son aşama testleri de dahil olmak üzere küresel denemelerine ara verdiklerini açıkladı.

Firma, bağımsız bir komitenin güvenlik verilerini gözden geçirmesine olanak tanımak için kendi istekleriyle testlere ara verdiklerini belirtti.

Yetkililer aşının kullanıldığı denekteki yan etkilerin ne olduğunu açıklamazken, durumunun ciddi olduğu söyleniyor.

Öte yandan testlere ara verilmesinin aşının yıl sonunda kullanıma sunulması olasılığını da düşürmüş oldu.

Aşı çalışmalarında en çok öne çıkan aşı prototiplerinden biri İngiltere’de Oxford Üniversitesi ile Astrazeneca’nın çalışmasıydı.

Aşının birinci ve ikinci test aşamaları başarıyla tamamlanmıştı. Kısa bir süre önce üçüncü aşamasına geçilen çalışmalara, ABD, İngiltere, Brezilya ve Güney Afrika’dan yaklaşık 30 bin denek katılıyordu.

http://azinlikcam.net/yasam/item/34440-rusya-dunyanin-ilk-koronavirus-asisi-dolasima-girdi

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...