Yunanistan’da bu sene ölümler azalırken Batı Trakya’da arttı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da bu sene ölümler azalırken Batı Trakya’da arttı

Yunanistan’da bu yılın ilk altı ayında ölüm vakaları azalırken Batı Trakya bölgesindeki ölümler ise artış gösterdi.

Yunanistan İstatistik Kurumu ELSTAT ülkede ölümlerin 2020’nin ilk yarısında azaldığını açıkladı. Öte yandan aynı dönemde Batı Trakya’da ölümlerin arttığı görüldü.

Ölümlerde en büyük artış Batı Trakya’nın da içinde yer aldığı Doğu Makedonya ve Trakya bölgesinde (% 4,15) yaşanırken ölümlerde en büyük düşüş ise Girit bölgesinde (% 5,96) gerçekleşti.

2020’nin ilk 26 haftasında Yunanistan’da 64 bin 469 ölüm vakası gerçekleşirken (32.253 erkek ve 32.216 kadın), 2019’un aynı döneminde ise 65 bin 496 (32.901 erkek ve 32.595 kadın) olduğu görülüyor. ELSTAT bu sene ölümlerin geçen yıl aynı döneme kıyasla yüzde 1,57 oranında düşüş gösterdiğini kaydetti..

ELSTAT’ın açıkladığı ölüm rakamları koronavirüs pandemisi dahil Yunanistan’da meydana gelen ölümleri içeriyor. 

Ülke çapında 4 bölgede ölümlerde artış, 9 bölgede ise azalma görülüyor. Yunanistan geneli ölüm vakalarında en büyük artış yüzde 4,15 ile Batı Trakya’nın da yer aldığı Doğu Makedonya ve Trakya eyaleti olurken ölümlerin en çok azaldığı bölge ise Girit oldu. Adada geçen yıla kıyasla ölümler yüzde 5,96 oranında azaldı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...