İşte öğrencilerin okullarda takacağı maskeler - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İşte öğrencilerin okullarda takacağı maskeler

Yunanistan genelinde hafta sonu itibariyle Sağlık Kurulu’nun belirlediği şartnameye uygun olarak üretilen 5,5 milyon maske okullara ücretsiz olarak teslim edilecek.

Koronavirüs Kovid-19 pandemisi ile mücadele eden Yunanistan’da yeni eğitim yılı çerçevesinde okulların açılmasından tam bir hafta önce, öğrenci ve öğretmenlerin okul binalarında mecburi olarak kullanacağı maskeler belli olmaya başladı. 

Sağlık Bakanlığı’nın maskeleri üretip okullara dağıtmak için seçtiği firmalardan birinin maskeleri televizyon kanallarında gösterildi.

Öğrenciler için üretilen maskelerin tanıtımı yapıldı.

Yunanistan Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı yetkililerinin hazırladığı plana göre hafta sonuna kadar Sağlık Kurulu’nun belirlediği şartnamelere göre okullara yüzde 100 pamuklu, dış tarafı koyu, iç tarafı açık renkli olmak üzere iki farklı boyda 5,5 milyon maske ücretsiz olarak dağıtılacak.

Lise öğrenci ve lise öğretmenleri 12 × 22 cm ebatlarında maskeler üretilirken ilkokul ve anaokulu öğreclieri 10 × 18 cm ebatlarında maskeler hazırlandı.

Maskelerde burnun üstünde şekil alarak oturması için bir metal bulunurken, maske kumaşı da sağlık komisyonu protokollerine uygunluğu için test edilerek onaylandı.

Okullarda kullanılması zorunlu olan maskeler için yapılan ihaleye katılan toplam 90 firmadan sadece 18’i uygun bulunarak maske üretim ve dağıtım hakkını kazandı. İhale şartnamesinde bir adet maske için en yüksek fiyat 1,2 euro olarak açıklanırken ihaleye katılan firmalar kendi tekliflerini sundular.

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/34361-okullarda-maske-istemeyen-veliler-gumulcine-ve-dedagacta-sokaga-ciktilar

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Okullarda maske istemeyen veliler Gümülcine ve Dedağaç’ta sokağa çıktılar

Worth reading...