Το Υπ. Παιδείας ανακοίνωσε την ημερομηνία εξετάσεων - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Το Υπ. Παιδείας ανακοίνωσε την ημερομηνία εξετάσεων

Το Υπ. Παιδείας ανακοίνωσε την ημερομηνία εξετάσεων

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων σε γυμνάσια, λύκεια και ΕΠΑΛ της χώρας αλλά και το πρόγραμμα για τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2017.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν στις 6 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) και στις 7 Ιουνίου, για τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ).

Ειδικότερα, για τα ΓΕΛ, οι πανελλαδικές θα διαρκέσουν από τις 7 έως και τις 19 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ, από τις 6 έως τις 21 Ιουνίου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου, τα αποτελέσματα (βαθμολογία) θα ανακοινωθούν στις 29 Ιουνίου.

Για τα ειδικά μαθήματα οι εξετάσεις θα διεξαχθούν μεταξύ 22 και 30 Ιουνίου.

Ενώ οι πρακτικές δοκιμασίες, μεταξύ 20 και 30 Ιουνίου.

Έτσι, τα μαθήματα θα τελειώσουν στις 9 Μαΐου και οι απολυτήριες εξετάσεις σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα διεξαχθούν στο διάστημα 11-26 Μαΐου 2017. Οι προαγωγικές εξετάσεις στα λύκεια θα διεξαχθούν στο διάστημα 11 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2017.

Όσον αφορά τα γυμνάσια, τα μαθήματα θα συνεχίζονται έως τις 26 Μαΐου, ενώ προβλέπονται και τρεις ημέρες (29-31 Μαΐου), που θα είναι αφιερωμένες στην επανάληψη της διδακτέας ύλης ή/και σε εκδηλώσεις των σχολείων, αλλά και στην παράδοση των ελέγχων.

Έτσι, από την 1η Ιουνίου έως και την 9η Ιουνίου θα διεξαχθούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις και στις 12 Ιουνίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et