Yunanistan'da son 1 günde 187 yeni vaka: Uzmanlar ne diyor? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da son 1 günde 187 yeni vaka: Uzmanlar ne diyor?

Kamu Sağlığı Ulusal Kurumu EODY tarafından yapılan açıklamaya göre Yunanistan’da son 24 saatte 187 yeni koronavirüs vakası tespit edildi.

Ülke genelinde yoğun bakım ünitelerinde ise 40 hasta entübe edilmiş şekilde tedavisine devam ediliyor.

Yunanistan genelinde korona vakaları artış gösterirken özellikle Batı Trakya bölgesinde ise tersi bir durum gözleniyor. Bugün Batı Trakya’da yeni tanı görülmedi.

Son 24 saatte korona kaynaklı bir ölüm kaydedildi. Pandeminin başlangıcından bu yana Yunanistan’da toplam ölüm sayısı ise 280’e ulaştı.

Kamu Sağlığı Ulusal Kurumu EODY yaptığı açıklamada 1 Ocak 2020 tarihinden bu yana Yunanistan genelinde özel ve devlet tarafından laboratuvarlarda toplam 1 milyon 15 bin 64 korona testi yapıldığı ve bunlardan 11 bin 401’inin (% 1.12) pozitif çıktığı kaydedildi. EODY ayrıca söz konusu test sayılarında bir kişiye birden fazla yapılan testlerin de olduğu vurgulandı.

Bugün Yunanistan’da 27’si ülkeye giriş kapılarında yapılan kontroller sırasında olmak üzere toplam 187 yeni virüs vakası tespit edildi. Ülkede toplam vaka sayısı 11 bin 386’ya yükselirken koronaya yakalananların yüzde 55,7’sinin erkek olduğu belirtildi.

Yoğun bakımda 40 vatandaşın entübe edilmiş şekilde tedavisine devam edildiği ve ortalama 70 yaşında oldukları ve 10’unun (% 25.0) kadın geri kalanının ise erkek oldukları açıklandı. Entübe edilen hastaların yüzde 82,5’inin altta yatan bir hastalığı bulunduğu ve / veya 70 yaş üzerinde oldukları kaydedildi.,

Öte yandan Yunanisyan’da son bir gün içerisinde gerçekleşen tek ölüm vakası ile korona kaynaklı hayatını kaybedenlerin toplamda 280 kişiye ulaştığı ifade edildi. Ölenlerin 103’ünün (% 36.8) kadın ve geri kalannını erkek olduğu belirtilirken vefat edenlerin 78 yaş ortalamasına sahip olduğu ve yüzde 96.1’inin altta yatan bir başka rahatsızlığının bulunduğu ve / veya hastalığı  70 yaş üstü oldukları kaydedildi

Üç, Dört hatta Beşinci Dalga Gelebilir

Yunan uzmanlar yaptıkları açıklamalarda yaz ortasında başlayan ikinci korona dalgasının daha fazla büyümeden kontrol altına alındığını ancak devamında üçüncü, dördüncü ve hatta beşinci dalgaların görülebileceğini belirtiyorlar.

Yaz ortasında ve turizm sezonu sayılan Temmuz ayı sonunda başlayan ikinci dalgayı azaltmayı başardıklarını belirten Sağlık Bakanlığı uzman komitesi üyesi Dr. Dimitris Paraskevis şartlar oluştuğu takdirde Yunanistan’da üçüncü, dördüncü ve hatta beşinci bir salgın dalgası olasılığı bulunduğunu dile getirdi. Dr. Paraskevis öte yandan ülkedeki salgın seyrinin yaklaşık 20 gün boyunca stabil sayılabilecek bir durumda ilerlediğini ve bu şekilde devam ederse Eylül ayında korona vakalarında bir azalma olmasını umduğunu söyledi.

Yunanistan genelinde tespit edilen vakaların dağılımı şöyle:

– Ülke giriş kapılarında yapılan kontrollerde 27 vaka

– Kontrol için gönüllü olarak gelen 4 vaka

– 68 vaka başkent Atina’nın da yer aldığı Attiki eyaletinde

– 20 vaka Selanik

– 2 vaka Etoloakarnania

– 2 vaka Argolida

– 1 vaka Ahea

– 1 vaka Viotias

– 1 vaka İlia

– 5 vaka Imathia

– 4 vaka İraklio

– 3 vaka Yanya

– 1 vaka Karditsa

– 1 vaka Korfu adası

– 2 vaka Kılkış

– 4 vaka Kozani

– 2 vaka Korinthos

– 7 vaka Kiklades

– 4 vaka Lesvos adası

– 8 vaka Pella

– 1 vaka Pieria

– 5 vaka Serez

– 2 vaka Trikala

– 2 vaka Halkidiki

– 2 vaka Hanya

– 1 vaka Sakız adası

– 7 tanı soruşturma altında

Yunanistan Koronavirüs Vakaları

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Kart Dolandırıcılıklarında Büyük Artış

2023 yılında Yunanistan’da ödeme kartı işlemlerinin toplam değeri 100 milyar Evro’yu aşarken, bu artış dolandırıcılık olaylarında da büyük bir patlamaya neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...