Δραγασάκης: Σύγκρουση αν το ΔΝΤ επιμείνει στην φορολόγηση των φτωχών - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Δραγασάκης: Σύγκρουση αν το ΔΝΤ επιμείνει στην φορολόγηση των φτωχών

Δραγασάκης: Σύγκρουση αν το ΔΝΤ επιμείνει στην φορολόγηση των φτωχών

Έχουμε μια “νέα κατάσταση” μετά τη προχθεσινή απόφαση του Γιούρογκρουπ, μιλάμε για τη “μετά το Μνημόνιο” περίοδο, έχουμε μια μετατόπιση από τη φάση της λιτότητας στη φάση “μετά τη λιτότητα”, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού “ANT1” και σημείωσε πως η προσπάθεια της κυβέρνησης συνεχίζεται από καλύτερες θέσεις, από μια θετικότερη αφετηρία για τη χώρα.

Η προχθεσινή απόφαση δρομολογεί την τελική συμφωνία, επισήμανε ο κ. Δραγασάκης και ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι τα όποια μέτρα θα είναι αποτέλεσμα συζήτησης και όχι επιβολής, η μάχη συνεχίζεται και εάν το ΔΝΤ επιμείνει στη φορολόγηση των φτωχών και στη μείωση της φορολογίας των πλουσίων, τότε θα υπάρξει σύγκρουση, διότι η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να τα κάνει.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απευθύνθηκε και στα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητώντας να κατοχυρώσουν τη νέα θετικότερη αφετηρία για τη χώρα και από εκεί και πέρα να κάνει το καθένα τον δικό του σχεδιασμό.

Στην κριτική της Ν.Δ. ότι η ευθύνη για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης ανήκει στην κυβέρνηση ο κ. Δραγασάκης απάντησε πως όλοι κατάλαβαν ότι δεν ευθύνεται η ελληνική κυβέρνηση, αλλά ευθύνονται οι αποκλίνουσες απόψεις και επιδιώξεις των δανειστών. Πρόσθεσε πως η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να κάνει αντιπολίτευση, αλλά όχι να νομιμοποιεί ή να καλύπτει τα λάθη και τις ευθύνες των ξένων.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et