Miçotakis savaş uçağı ve silah almak için Paris’e gidiyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis savaş uçağı ve silah almak için Paris’e gidiyor

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in yaptığı “Türkiye ile Yunanistan diyalog için anlaştılar” açıklaması ve Yunan hükümetinin bunu yalanlaması tartışma yaratırken Yunanistan’dan yeni hamle geldi.

Yunan Dışişleri, yalanlamasında, Yunanistan’ın, Türk gemilerinin Yunan kıta sahanlığından uzaklaşmadığı müddetçe uzlaşma masasına oturmayacağının altını çizmiş, buna rağmen NATO Genel Sekreteri’nin iyiniyetini selamlamıştı.

Bugün ise Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in 10 Eylül günü Fransa’yı ziyaret edeceği ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’la Rafale savaş uçaklarının alımı konusunu görüşeceği açıklandı.

Hatırlanacağı üzere, Miçotakis, ülkenin zırhlanması için Yunan Silahlı Kuvvetleri’nin daha iyi donanması gerektiğini belirterek, Fransa’dan 16 adet Rafale savaş uçağı alınacağını, Çipras hükümeti döneminde alınması planlanan fırkateynler hakkında yeniden değerlendireleceğini dile getirmişti.

Miçotakis’in Macron’la görüşmesinde iki ülkenin savunma işbirliğinin dışında diplomatik işbirliğinin görüşüleceği bildiriliyor.

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/34076-natoya-yunanistandan-cevap-once-turk-gemileri-yunan-kita-sahanligindan-ciksin

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...