18 yıl sonra Yunanistan - Suudi Arabistan Karma Bakanlar Komisyonu toplandı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

18 yıl sonra Yunanistan – Suudi Arabistan Karma Bakanlar Komisyonu toplandı

18 yıl sonra Yunanistan - Suudi Arabistan Karma Bakanlar Komisyonu toplandı

Yunanistan – Suudi Arabistan Karma Bakanlar Komisyonu 18 yıl aradan sonra dün Riyad’ta toplandı.

Toplantının hedefinde ikili işbirliğini geliştirmek ve son yıllarda zayıflayan mali ilişkileri geliştirmek vardı. Yunanistan’dan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yorgos Katrugalos’un, Suudi Arabistan’dan ise Prens Khalid bin Faisal Al Saud’un başkanlık ettiği toplantıda ekonomi, eğitim ve bilim alanlarında birçok konunun yanı sıra çevrenin korunmasıyla ilgili işbirliği konuları masaya yatırıldı.

Yunan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Enterprise Greece’in toplantıda Yunanistan’daki yatırım alanlarındaki fırsatları tanıtırken, Suudi Arabistan heyeti de “Saudi Arabia Vision 2030” yeniden yapılanma programı çerçevesinde Yunan şirketlerine sunulan girişimcilik fırsatlarını sundu.

Toplantı sırasında ayrıca önümüzdeki dönemlerde mali ikili işbirliğinin derinleştirilmesi amacıyla kararların alınacağı ilgili bakanlar arasındaki ikili görüşmeler hazırlandı.

Yunan heyetinde Denizcilik Bakanı Panayotis Kurublis, Spor Bakan Yardımcısı Yorgos Vasiliadis yer alırken, Çevre ve Enerji, Eğitim, Turizm, Dijital Politikalar ve Tarım bakanlıkları da temsil edildi.

Suudi Arabistan heyetinde ise neredeyse bakanlıkların tamamı ve birçok bağımsız kurum temsil edildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et