ND: Kreditörler Atina’ya acılı önlemlerle dönüyor - Azınlıkça
Uncategorized

ND: Kreditörler Atina’ya acılı önlemlerle dönüyor

“Bir tarih daha anlaşma sağlanamadan geçildi” ifadelerine yer verilen ND partisinin açıklamasında “Kreditörler Atina’ya vergi ve emeklilik yasalarında ekstra kemer sıkma önlemleriyle geri dönerken, borcun hafifletilmesi ve parasal gevşeme programı konusunda çıt yok” denildi.

“Hükümet bir kez daha Yunan halkını kandırmaya çalışıyor” ifadelerinin yer aldığı açıklamada “Bir kez daha anlaşma sağlanamadı. Anlaşmanın ne zaman sağlanacağı da belirsiz. Her şey geleceğe bırakılıyor” ifadeleri kullanıldı.

İkinci değerlendirme programının bir yıl önce tamamlanması gerektiğini hatırlatan ND Partisi açıklamada “Ekonomi batarken, hükümet bugün kreditörlerin Yunanistan’a dönecek olmasını kutluyor. Kreditörlerin Atina’ya dönüşüne ekstra acılı önlemler ve hükümetin geri adım atmaları ve müzakere hezimetleri eşlik ediyor” ifadelerine yer verdi.

Uzun yıllar yüksek bütçe fazlası hedefinin tutturulması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada son olarak “Vergi ve emekli yasalarında ek kemer sıkma önlemleri alınacak. Kısacası SYRIZA-ANEL hükümetinin gecikme ve beceriksizliğinin bedeli vatandaşlar için sancılı olacak” ifadeleri yer aldı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et