Susurköy’de şerif dönemi başlıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Susurköy’de şerif dönemi başlıyor

Polis şube ve karakollarının kapatılmasıyla Yunanistan’ın birçok ücra köşesinde oluşan asayiş açığı “yerel polis” kurumuyla kapatılmaya çalışılacak. Vatandaşı Koruma Bakanlığı, basının “şerif” olarak tanımladığı “yerel polis” kurumunun tanıtımını Cuma günü yaptı.

Böylece aralarında Susurköy’de de görev yapacak olan ilk 27 şerif Vatandaşı Koruma Bakanlığına giderek eğitim belgelerini ve cep telefonlarını teslim aldı. Yerel polislere ayıca polis müdürleriyle her an iletişime geçebilecekleri ve vatandaşlardan sorunlarıyla ilgili e-mail alabilecekleri birer de tablet verildi. Bakanlık, çavuş rütbesindeki bu şeriflerin görev yapacakları bölgedeki vatandaşların kulağı ve gözü olmalarını hedefliyor. Bölge sakinleriyle temasın daha kolay olabilmesi için ise şerifler görev yapacakları bölgelerden seçildi.

Yerel polislerin görevi hırsızlık ve soygun gibi vakalara bakmak, vatandaşların günlük sorunlarıyla uğraşmak, acil ve önemli vakalarda bağlı oldukları polis merkezini bilgilendirmek, bir önceki gün hakkında günlük rapor sunmak olacak.

Şeriflerin görev yapacağı diğer bölgeler için BURAYA TIKLAYINIZ!

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et