Sevdanın Göçü filmi yeniden Gümülcinelilerle buluşuyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Sevdanın Göçü filmi yeniden Gümülcinelilerle buluşuyor

Batı Trakyalı yönetmen Pelin Bodur’un çektiği “Sevdanın Göçü” isimli film, gösterime girdikten iki yıl sonra, kaçıranlar için, bu kez Gümülcine (Komotini) Belediye Tiyatrosu’nun katkılarıyla tekrar izleyicilerin beğenisine sunulacak.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Film ve Televizyon Bölümü’nden mezun olan Gümülcineli yönetmen Pelin Bodur’un “Sevdanın Göçü” adlı filmi, 7, 8 ve 9 Eylül’de şehrin Yazlık Tiyatro’sunda gösterilecek.

Konuyla ilgili Gümülcine devlet radyosu ERA’dan Maria Nikolau’ya konuşan filmin yapımcısı Cengiz Bodur, “Yerel oyuncularla kendi prodüksiyonumuz” diyor.

“Film, 1950’lerde yaşamış Mustafa ve Tasula’nın gerçek bir aşk hikayesini anlatıyor, Türkiye’de dört farklı şehirde gösterildi, ödüller kazandı” diyen Bodur, “Gümülcine halkının bu üç gösterimi tekrar kucaklayacağına inanıyorum” diye ekliyor.

Yeni film projeleri olup olmadığı konusunda ise, Bodur, “Koronavirüs nedeniyle ellerimiz bağlı, hiçbir şey yapamıyoruz” diyor, “Bunlar zor zamanlar ve sinema maliyetli bir meslek, ancak pes etmeyeceğiz. Para olmadan hiçbir şey yapılmaz. Daha profesyonel ve daha kaliteli bir film için belediyeden yardım isteyeceğiz. Sanatı, sinemayı, yaratıcılığı seviyoruz, hepsi insanları birleştiriyor” ifadelerini kullanıyor.

Η ταινία "Ξενιτεμένη Αγάπη" ξανά μαζί σας.Στα πλαίσια των Δημοτικών εκδηλόσεων , θα προβληθεί πάλι η αξέχαστη ταινία…

Posted by Sevdanın Göçü- Ξενιτεμενη Αγαπη on Saturday, August 22, 2020

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediye Otoparkında Ücretlere Zam Geldi

Gümülcine Belediyesi’ne ait olan ve ihaleyle işletimi özel şirkete devredilen otoparkta ücretlere zam geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...