Hollanda’dan Yunanistan’a gelecek olanlardan korona testi istenmeyecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Hollanda’dan Yunanistan’a gelecek olanlardan korona testi istenmeyecek

Sivil Koruma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias’ın açıkladığına göre, pandemi vakalarının büyük artış göstermesinin ardından, Barselona ve Katalonya’dan ülkemize uçuşlar 31 Ağustos gecesinden bu yana askıya alındı.

Ayrıca, ülkenin epidemiyolojik imajının iyileşmesi nedeniyle Hollanda’dan gelen ziyaretçiler için negatif test zorunluluğu askıya alınmıştır.

Sivil Koruma Bakan Yardımcısı şunları açıkladı:

15 Eylül’e kadar kadar, yurt dışından giriş yapanlara test yapılacak ve üçüncü ülkelerden gelenlerin girişine getirilen kısıtlamalar genişletilecek.

Arnavutluk ve Kuzey Makedonya ile deniz ve havayolları bağlantılarının kısıtlanması uygulaması genişletildi. Bu ülkelere gidiş-dönüş sadece “Eleftherios Venizelos” havalimanından yapıldığı hatırlatılıyor.

Ek olarak, kara sınırından giriş yapanlar için daha önce alınan önlemlerin geçerliliğinin sürdüğü ve Kakavia ve Kristallopigi’den giriş yapacak kişilerin geçici olarak karantinaya girme kararının uzatıldığı bildiriliyor.

İsrail’de daimi ikamet edenlerin ülkeye girişi için de özel tedbirlerin uygulanmaya devam edeceği vurgulanıyor.

Ayrıca, İsveç, Belçika, Bulgaristan, Romanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Malta, Arnavutluk, Kuzey Makedonya ve İspanya’dan havayoluyla gelenler için ihtiyati kontrollerin uygulanması (ülkeye varmadan önce negatif test şartı) 19 Eylül’e kadar kadar uzatılmıştır.

Hollanda’dan gelenler için negatif PCR yükümlülüğü, ülkenin şu anda sunduğu epidemiyolojik tablonun iyileşmesi nedeniyle askıya alınmıştır. Bakan Yardımcısı Hardalias, “Epidemiyolojik verileri izlemeye ve stratejimizi buna göre ayarlamaya devam ediyoruz, tüm ülkelerde olduğu gibi” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...