Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait savaş jetleri Yunanistan’a geldi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Birleşik Arap Emirlikleri’ne ait savaş jetleri Yunanistan’a geldi

Yunanistan ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki askeri işbirliği ve ortak eğitim tatbikatları artarak devam ediyor.

Yunanistan ile Birleşik Arap Emirlikleri orduları arasındaki ortak eğitim kapsamında, dördü F-16 Blk 60, bir C-130, üç C-17 ve bir A332 olmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri’ne ait toplam dokuz uçak Yunanistan’ın Girit adasında bulunan Souda Hava Üssüne ulaştı.

Yunan Silahlı Kuvvetleri ile gerçekleştirilen ortak eğitim kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri Hava Kuvvetleri’ne ait toplam dokuz uçak, Souda Hava Üssü’ndeki 115. Savaş Kanadına konuşlandırıldı.

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan konuya ilişkin açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 “Genelkurmay Başkanlığımız tarafından duyurulduğu üzere, bu ortak eğitim, iki ülke arasındaki mükemmel ilişkiler ve işbirliğinin ve iki ülkenin Silahlı Kuvvetleri Komutanlarının kişisel çabaları ve temaslarının bir ürünüdür. Ortak eğitimin uygulanması için Genelkurmay ve BAE Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı yetkili organları birlikte çalışırken, iki ülkenin Savunma ve Dışişleri Bakanları seviyesindeki temasları da katalizör rol oynamıştır. 

Bu bağlamda Souda Hava Üssü’ne dördü F-16 Blk 60, biri C-130, üçü C-17 ve bir A332 olmak üzere toplam dokuz uçak ulaşmıştır. Ortak eğitim, Silahlı Kuvvetlerin her üç biriminin araçlarının yanısıra hava araçlarının işbirliği konularını içerecektir.  Ayrıca, operasyonel hazırlık seviyesinin, muharebe kabiliyetinin ve uluslararası düzeyde katılımcı güçlerin işbirliğinin artırılmasına katkıda bulunacaktır.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...