Yunanistan’da ilk kimlere korona aşısı yapılacak? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da ilk kimlere korona aşısı yapılacak?

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Kovid-19 aşısının tüm Yunan vatandaşları için bedava olacağını duyurdu.

Aşının dozaj başı maliyetinin 3 evro olacağını bildiren Başbakan, bunun 1,7 evrosunun Yunan devleti, 1,3 evrosunun ise Avrupa Birliği tarafından karşılanacağını belirterek, vatandaşların ceplerinden tek kuruş çıkmayacağını duyurdu. Miçotakis sözlerine şöyle devam etti:

“Son derece açık ve net söylemek isterim ki, aşı, tüm Yunan vatandaşlarına bedava sunulacak. Henüz tek aşı mı yoksa daha çok mu olacağını bilmiyoruz. Hatta aşıyı ne zaman temin edebileceğimizi bile bilmiyoruz. Dileriz ki acilen elimizde olur. Ama her ne zaman gelirse gelsin, kesin olan tek şey tüm Yunan vatandaşları için bedava olacağı”

Başbakan, ayrıca, aşının ilk önce sağlık personeline ve daha sonra da yüksek risk altında bulunan yaşlılar, kronik hastalığı olanlar gibi hassas gruplara yapılacağını belirtti.

Temin edilmesi beklenen aşının ise bir ay arayla iki doz halinde ve her yıl yapılması gerektiği konuşulurken, tamamen etkili olması için dünya nüfusunun %70’ine yapılması gerektiği konuşuluyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...