SYRİZA’da kargaşa: Çipras kartları yeniden karıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

SYRİZA’da kargaşa: Çipras kartları yeniden karıyor

Yunanistan’da anamuhalefet partisi SYRİZA’da partiiçi muhalefetin parti lideri Aleksis Çipras’a son dönemde yönelttiği sert eleştiriler sonrası gerginlik had safhaya tırmandı.

Özellikle Doğu Akdeniz’deki Türk-Yunan gerginliği ve Yunanistan-Mısır Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) Anlaşması gibi konularda parti liderliğinin aldığı tutum, hele hele Çipras’ın 15 Ağustos Meryem Ana Yortusu’nu aşırı dinci ifadelerle kutlaması, partiiçi muhalefetin büyük tepkisini çekmişti.

Çipras’ın ise asıl canını sıkan, tepkilerin basında makale yoluyla yayımlanması veya sosyal medya hesaplarından uluorta paylaşılması oldu.

Parti içindeki bu “çoksesliliğe” bir son vermeyi planlayan anamuhalefet liderinin, parti liderliğini uluorta eleştirenlere eskisi gibi müsamaha göstermeyip disiplin soruşturmasına sevk etmeyi kararlaştırdığı belirtiliyor.

Öte yandan Çipras’ın parti içinde de değişikliğe gideceğinin ve gerek SYRİZA içerisinden, gerekse PASOK ve diğer merkez sol oluşumlardan gelme daha genç isimleri ön plana çıkarmaya hazırlandığının altı çiziliyor.

Geçtiğimiz Mayıs ayında gerçekleşmesi planlanan ancak koronavirüs nedeniyle ertelenen ve sonbaharda yapılması öngörülen kongre öncesinde bu gerginliğin nasıl bir sonuç doğuracağı konusu ise, tam bir muamma.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...