Dendias - Pompeo: Doğu Akdeniz’deki gerginlik düşürülmeli - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dendias – Pompeo: Doğu Akdeniz’deki gerginlik düşürülmeli

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias Doğu Akdeniz’de yaşanan Yunan-Türk krizini ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüştü.

Dendias “Doğu Akdeniz’de gerginliğin tırmanmasının sorumlusunun durumu militarize eden Türkiye’nin olduğunu” öne sürdü.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından görüşmeyle ilgili yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“Mike Pompeo bugün Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile Avusturya’nın Viyana şehrinde bir araya geldi. Pompeo (Dendias ile) ABD ile Yunanistan arasındaki ikili güçlü ilişkiyi ve Doğu Akdeniz’deki gerginliğin acilen düşürülmesi gerekliliğini görüştü.”

Yunan Dışişleri Bakanı Dendias görüşme sonrası yaptığı açıklamada “ABD Dışişleri Bakanlığı’nın açık ve net açıklaması en ufak bir yanlış yorumlamaya mahal bırakmamaktadır” ifadelerini kullanırken “Pompeo’ya Bakanlığı’nın ve Amerikan tarafının bu net tutumu için teşekkür etme fırsatını buldum” dedi.

Dendias açıklamalarının devamında ise şu ifadeleri kullandı:

“Doğu Akdeniz’deki durumu aktardım. Bilindiği üzere Türkiye ihlal edici davranışını tırmandırıyor. Oldu bittiyi dayatmak istiyor. Türkiye durumu militarize ediyor, ama açık bir şekilde yasal tezlerinin olmadığını kanıtlıyor.”

“Pompeo ve Avrupalı muhataplarına Doğu Akdeniz’deki gerginliğin tırmanmasının tek müsebbibinin Türkiye olduğunu” söylediğini dile getiren Dendias şöyle konuştu:

“Türkiye Yunan kıta sahanlığından derhal çıkmak zorundadır. Tansiyonun düşürülebilmesi için tek şart budur. Bütün muhataplarımız da bu görüşü paylaşmaktadır ve bugün yapılan olağanüstü AB Dışişleri Bakanları zirvesinde bu tez tasdik edilmiştir.”

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ”Bakan Pompeo ve Dışişleri Bakanı Dendias, güçlü ABD-Yunanistan ikili ilişkilerini ve Doğu Akdeniz’de gerilimin acilen düşürülmesi ihtiyacını ele aldılar” denildi.

• Aνέπτυξα στον M. Pompeo την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο. Ως γνωστόν, η Τουρκία κλιμακώνει την…

Posted by Νίκος Δένδιας on Friday, August 14, 2020

Azınlıkça’ya Google Haberler’de abone ol!

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...