Dimokritos Üniversitesi Rektörü Batı Trakya’daki SYRIZA milletvekillerini topa tuttu - Azınlıkça
Uncategorized

Dimokritos Üniversitesi Rektörü Batı Trakya’daki SYRIZA milletvekillerini topa tuttu

Bölgedeki 8 SYRIZA milletvekili yayınladıkları ortak açıklamayla Azınlık Eğitimi Bölümünün Selanik Aristotelio Üniversitesi çatısı altında kurulmasına gelen eleştirilere cevap vererek “Dimokritos Üniversitesinin hiçbir zaman Azınlık Eğitimi Bölümünün kurulmasıyla ilgilenmediğini” belirtmişlerdi.

Üniversitesi Rektörü Athanasios Karabinis ise ilgili açıklamanın SYRIZA milletvekillerine ait olup olmadığını sorgularken “SYRIZA milletvekillerinin atıfta bulunduğu yasa tasarısının 14’üncü maddesine bakarsanız başka bir şey dediğini görürsünüz. Ben de milletvekillerinin neyi oyladıklarını bildiklerini düşündüğüm için bu açıklamayı onların yazmadığı sonucuna varıyorum. Şayet tabi neye oy verdiklerini bilmiyorlarsa o zaman ayrı, ancak buna inanmak istemiyorum. Burada bölümün kurulmasından bahsetmiyor. Burada kurulan bölüme zorunlu olarak azınlık eğitiminden olan herkesin gideceği yazıyor. Kafanızdaki sorulara cevap vermek için de bu bölümün 16 Aralık 2016 tarihinde Eğitim Bakanı Gavroğlu’nun bakanlık kararnamesiyle kurulduğunu söylemeliyim. Öyleyse bu açıklamayı milletvekillerinin yazdığına inanmıyorum, çünkü neye oy verdiklerini biliyorlardır” ifadelerini kullandı.

Karabanis açıklamalarının devamında ise şöyle konuştu: “Trakya Dimokritos Üniversitesi bölüm kurulmadan önce de kurulduktan sonra da her şekilde bölümle ilgilenmiştir. Açıklamada imzası bulunan milletvekilleri buraya geldiler ve kendileri bilgilendirildi. Hüseyin Zeybek dışında hiçbiri itiraz etmedi, öğretmen dernekleri de mutabık kaldı ancak dernekler bir hafta sonra açıklama yayınlayarak karşı çıktıklarını beyan etti. İlgimi çeken nokta ise sayın Zeybek’in – belki de medyum yetenekleri var – 14/6/2016 tarihli İskeçe gazetesine verdiği demeçte Dimokrtios Üniversitesindeki Öğretmen Okulunun (Didaskalio) parlamentodan geçtiğini, ancak çalışmayacak olmasını söylemesidir”

İLGİLİ HABER

Batı Trakyalı SYRIZA milletvekillerinden Azınlık Eğitimi Bölümü hakkında açıklama

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et