Yunanistan ile Fransa'dan Akdeniz’de ortak askeri tatbikat - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan ile Fransa’dan Akdeniz’de ortak askeri tatbikat

Yunanistan ile Fransa Doğu Akdeniz’de ortak askeri tatbikat gerçekleştiriyor. Tatbikat Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Doğu Akdeniz’de askeri varlıklarını artıracağı açıklamasının akabinde gerçekleşiyor.

Dün de Fransa Savunma Bakanlığı Kıbrıs’a iki Rafale savaş uçağı ve iki Fransız donanma gemisi konuşlandırdığını duyurmuştu.

Kıbrıs’taki Larnaka limanından ayrılan Lafayette sınıfı Fransız fırkateynler Yunan donanması ile ortak tatbikat yapıyor.

Yunan Genelkurmay Başkanlığı, iki ülkenin daimi askeri işbirliği çerçevesinde Türkiye’nin NAVTEX (denizcilere duyuru) ilan ettiği sahayı da kapsayan bölgede bugün ortak askeri tatbikat gerçekleştiğini açıkladı

Hatırlanacağı üzere dün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Yunanistan’ın da aralarında yer aldığı diğer Avrupalı ortaklarla birlikte Fransa’nın Doğu Akdeniz’deki askerî varlığını artıracağını söylemişti.

Akdeniz’de gerginlik devam ediyor

Macron ayrıca Türkiye’ye çağrıda bulunarak Doğu Akdeniz’de tek taraflı eylemleri durdurmasını istemişti..

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile dün yaptığı görüşme sonrası açıklama yayınlayan Emmanuel Macron “Türkiye’nin tek taraflı doğalgaz arama çalışmalarını durdurması gerektiğini” söyledi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Fransa Başkanı Emmanuel Macron ve Mısır Başkanı Abdül El Sisi ile birer telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. 

Doğu Akdeniz’deki Türk-Yunan gerginliği sonrası Türkiye’ye yaptırım uygulanması talebini dile getiren Yunanistan hükümeti, Avrupa Birliği Dışişleri Bakanlarının Cuma günü yapılacak olağanüstü toplantısında bu talebini tekrarlayacak.

Cuma günü ayrıca Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile Viyana’da bir araya gelecek.

Öte yandan Dışişleri Bakanı Dendias bugün İsrail’de temaslarda bulunuyor. İsrail Başbakanı Netanyahu ile de görüşen Dendias’ın Başbakan Miçotakis’e İsrail’in açık desteğini aldığını aktarması bekleniyor.

Fransız Savunma Bakanlığı da yaptığı açıklamada “Bu askeri mevcudiyet, Fransa’nın duruma ilişkin özerk değerlendirmesini güçlendirmeyi amaçlıyor ve ülkenin Akdeniz’de serbest dolaşım, deniz güvenliği ve uluslararası hukuka saygıya bağlılığını onaylıyor” ifadelerine yer verdi.

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/32672-fransa-ile-yunanistandan-dogu-akdenizde-askeri-varligi-arttirma-karari
http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/32713-micotakis-macron-ve-sisi-ile-turkiye-meselesini-konustu

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...