Yunanistan Başbakanı Miçotakis’ten Türkiye’ye: Hiçbir tahrik yanıtsız kalmayacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’ten Türkiye’ye: Hiçbir tahrik yanıtsız kalmayacak

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis çarşamba akşamı yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında Doğu Akdeniz’de yaşanan Türk-Yunan gerginliğine değindi.

Yunanistan ne tehdit eder, ne de şantaja boyun eğer” ifadelerini kullanan Miçotakis, Yunan halkına “Hiçbir tahrik yanıtsız kalmayacak” mesajını verdi.

Yunanistan Başbakanı açıklamalarının devamında “Diyalogdan korkmuyoruz, hatta en zorlusundan bile, çünkü tezlerimizin haklılığına inanıyoruz” ifadelerini kullandı ve ekledi:

“Ancak tahriklerle ve gerginlik ortamında diyaloğun anlamsız olduğu aşikardır”

Mısır ile yapılan münhasır ekonomik bölge anlaşmasına da değinen Miçotakis “Türkiye’nin tamamen yasal olan Mısır’la münhasır ekonomik bölgenin sınırlarının belirlenmesi anlaşmasına verdiği tepki, maalesef 21’inci yüzyıldaki Avrupa ilkeleriyle uzlaşamadığını göstermektedir. Başka dönemlere ait baskı ve gözdağı mantığında yapışıp kaldığını göstermektedir” dedi.

“Durumun Türkiye tarafından militarize edilmesi yasal açıdan güçlü tezlerinin olmamasının kabulü olduğunu” diyen Miçotakis konuşmasının bir başka bölümünde ise şu ifadeleri kullandı:

“Bu çabada yalnız değiliz. AB’nin, Dışişleri Bakanlar Konseyi’nin toplanması talebimize anında karışık vermesi, meselenin sadece Yunan-Türk ilişkilerinden ibaret olmadığını ve Avrupa’nın Türkiye ile olan ilişkilerini de ilgilendirdiğini tasdik etmektedir. Türkiye saldırgan tahrik politikasına devam ederek sadece kendisine karşı güçlü yaptırımlar yolunu açmaktadır”

Başbakan Miçotakis “Tekrar vurguluyorum, cevap veriyoruz, tahrik etmiyoruz. İyi niyetli bir diyaloğun başlayabilmesi için artık komşu ülkede de mantığın hakim olmasını umuyoruz” ifadelerini kullandı.

“Herkes bilmelidir ki bu kadar askeri güç kısıtlı bir bölgede toplandığında kaza tehlikesi fırsat kollamaktadır” şeklinde konuşan Yunan Başbakan “Bu tür durumda ise sorumluluk bu şartları oluşturana aittir. Olayları ” dedi.

Kiryakos Miçotakis ulusa sesleniş konuşmasını şu ifadelerle noktaladı:

“Hiçbir tahrik yanıtsız kalmayacaktır. Bunu pratikte de kanıtlamış durumdayız. Gerekmesi durumunda tekrara kanıtlayacağız”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor at Azınlıkça, web administrator/designer, and journalist based in Komotini, covering Thrace and Greece.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...